Αντιπλημμυρικά έργα και αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Π.Ε Ηλείας – Υπογράφηκαν οι συμβάσεις

Στην υπογραφή συμβάσεων δύο σημαντικών έργων που αφορούν την Π.Ε Ηλείας,προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά απόεισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, έπειτα απότην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων τυπικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, υπογράφηκαν:- Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός – Συντήρηση καιΑποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων σε Ποταμούς καιΧειμάρρους Νομού Ηλείας», προϋπολογισμού 1.000.000,00€ πουανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΔΟΞΑ ΑΒ.Ε.Τ.Ε».- Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση Κατολίσθησης στηΧ.Θ 17+150-17+300 της Επαρχιακής Οδού Κρέστενα – Μπαρακίτικα»προϋπολογισμού 1.330.000,00 € που ανατέθηκε στην εργοληπτικήεπιχείρηση «ΔΟΞΑ ΑΒ.Ε.Τ.Ε», η οποία ήταν ο επόμενος κατά σειράμειοδότης του διαγωνισμού που είχε διενεργηθεί το 2015, καθώς η εργολαβία με τον αρχικό μειοδότη διαλύθηκε, λόγω υπαιτιότητας του φορέακατασκευής.

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε τις συμβάσεις στον Αντιπεριφερειάρχη Π.ΕΗλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, προκειμένου, έπειτα από τις αναθέσεις, ναξεκινήσει η υλοποίηση των έργων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να εκτελεί σημαντικό έργο γιατην ασφάλεια των πολιτών. Τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντιμετώπιση τωνκατολισθήσεων, οι αποκαταστάσεις των επαρχιακών οδών, είναι έργαπροτεραιότητας. Δουλεύουμε με γρήγορους ρυθμούς για την αποκατάστασηπροβλημάτων με όρους ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους.Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε τις περιοχές μας έναντι τωνκαιρικών φαινομένων. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατες οι ζημιές στουςΔήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως που εκδηλώθηκαν προημερών, έπειτα από ακραία καιρικά φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Πηγή:gnomip.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •