Αφρίν: Δεκάδες νεκροί μαχητές από βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας

Τουλάχιστον 36 μαχητές των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν το Σάββατο, σε αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον του Αφρίν, του θύλακα των Κούρδων στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τον τρίτο βομβαρδισμό μέσα σε 48 ώρες εναντίον φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή της κοινότητας Κφαρ Τζάνα.

Τα τουρκικά μαχητικά έβαλαν στο στόχαστρο τις δυνάμεις αυτές που μπήκαν στο Αφρίν την περασμένη εβδομάδα για να στηρίξουν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG που προσπαθεί να αποκρούσει την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων ανταρτών, συμμάχων της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι YPG, η Τουρκία έβαλε εναντίον θέσεων των «λαϊκών δυνάμεων» του συριακού στρατού από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 10 το πρωί.

Λίγο νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ράτζο, στην περιφέρεια του Αφρίν. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu συγκρούσεις στη Ράτζο συνεχίζονται αλλά «περιορισμένες».

Πηγή:cnn.gr