ΟΗΕ: ‘Εγκλήματα πολέμου’ συντελούνται στην ανατολική Γκούτα, ειπε ο Γραμματέας του ΟΗΕ, βασισμένος σε πλαστά βίντεο;

Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του θύλακα της Ανατολικής Γκούτας και τα πλήγματα από τις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες εναντίον της Δαμασκού το πιθανότερο ‘συνιστούν εγκλήματα πολέμου’ και ‘πρέπει να ασκηθούν διώξεις’ σε βάρος των ενόχων, είπε σήμερα ο Ζέιντ Ραάντ αλ Χουσέιν, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Να σημειωθεί οτι ο συριακός στρατός απελευθερώνει τα εδάφη που κατέλαβαν οι χρηματοδοτούμενοι απο τις ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Τουρκία, αντάρτες, πολλοι εκ των οποίων εχουν προβεί σε ακρότητες παρόμοιες του ISIS, και για τις οποίες υπήρξε ως τωρα πλήρης καλυψη και σιγή ιχθύος απο τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Επίσης να σημειωθεί ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε οτι τα βίντεο και φωτογραφίες που δηθεν απεικόνιζαν ακρότητες απο την Γούτα ηταν πλαστά.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ‘οι αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναγνωριστούν και ότι συγκεντρώνονται στοιχεία με σκοπό να ασκηθούν ποινικές διώξεις’ στο μέλλον.

‘Η Συρία πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Οι όποιες απόπειρες παρακώλυσης στην απονομή της δικαιοσύνης και προστασίας αυτών των εγκληματιών είναι επαίσχυντες’ υπογράμμισε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως στη Γενεύη για το θέμα της Ανατολικής Γκούτας έπειτα από αίτημα της Βρετανίας.

Πηγή:cnn.gr

  •  
    4
    Shares
  •  
  •  
  • 4
  •