Γιατί πρώην υπάλληλος της Google μηνύει τη γνωστή εταιρεία

Οι μηνύσεις υπαλλήλων τεχνολογικών κολοσσών προς τους εργοδότες τους για διακρίσεις και άσχημη συμπεριφορά είναι πλέον συχνό φαινόμενο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μερικές από τις πιο γνωστές παγκοσμίως εταιρείες κλήθηκαν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν φέρθηκαν σωστά σε κάποιο υποψήφιο συνάδελφο.

Πρόσφατα ένας ακόμα πρώην εργαζόμενος της Google μήνυσε την εταιρεία κατηγορώντας την για διακρίσεις εις βάρος λευκών και Ασιατών υποψηφίων κατά τη διαδικασία της πρόσληψης.

Ο Arne Wilberg, ο οποίος εργάστηκε ως υπεύθυνος προσλήψεων στο YouTube για επτά ολόκληρα χρόνια, κατέθεσε αγωγή με βάση την οποία η εταιρεία είχε υιοθετήσει πολιτικές οι οποίες τον ανάγκαζαν κατά τη διαδικασία των συνεντεύξεων με τους υποψηφίους να στηρίζει κυρίως τους Αφροαμερικανούς, τους ισπανόφωνους αλλά και τις γυναίκες και να μην κάνει το ίδιο και τους άνδρες από την Ασία.

Τόνισε παράλληλα πως πολλές από τις εντολές αυτές εμφανίζονται ξεκάθαρα σε διαγράμματα και άλλα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους όλοι οι υπάλληλοι.

Θεωρητικά ο στόχος της εν λόγω στρατηγικής ήταν να πετύχει την ποικιλομορφία στο εργατικό δυναμικό της Google ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες θέσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Wilberg τον περασμένο Νοέμβριο απολύθηκε επειδή σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εργοδοτών του, δεν έπιανε τους στόχους, δεν ήταν αποδοτικός και δεν ήθελε να συνεργαστεί όσο στο παρελθόν.

Όταν η Gizmodo ζήτησε από τη Google να σχολιάσει την αγωγή, ένας εκπρόσωπος δήλωσε πως «η εταιρεία θα υπερασπιστεί με σθένος τη θέση της».

«Ακολουθούμε μια σαφή πολιτική με βάση την οποία προσλαμβάνουμε ανθρώπους με βάση την αξία τους και όχι την ταυτότητά τους. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να προσλάβουμε εξειδικευμένα άτομα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα του χαρακτήρα τους ώστε να βελτιώσουμε τον πολιτισμό μας και να κατασκευάζουμε ακόμα καλύτερα προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:huffingtonpost.gr

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •