Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Φωτογραφίες: Αντώνης Συμεωνάκης

Τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα για τις ηλικίες 15-29 ετών. Για αυτό το λόγο, ο Δήμος Βύρωνα και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσαν ένα πρόγραμμα οδικής ασφάλειας στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Δήμου Βύρωνα.

Οι αυριανοί οδηγοί, εκπαιδεύθηκαν θεωρητικά και πρακτικά – βιωματικά, ενημερώθηκαν και βίωσαν τους κινδύνους που προκαλούν τα τροχαία περιστατικά με τη χρήση προσομοιωτών & βιωματικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου όπως προσομοιωτής ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτής πρόσκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης μέθης κ.α.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν κινδύνους, να συζητήσουν με τους εκπαιδευτές και να προβληματιστούν πάνω σε θέματα που αφορούν τις συνθήκες ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις τους.

Φωτογραφίες: Αντώνης Συμεωνάκης

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας:
«Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευθούν, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για θέματα πρόληψης τροχαίων και να βιώσουν με ειδικό εξοπλισμό εικονικές συνθήκες τροχαίων ατυχημάτων. Σκοπός μας είναι οι αυριανοί οδηγοί να μάθουν τόσο θεωρητικά όσο και βιωματικά τους κινδύνους που ελλοχεύουν και μέσα από την εκπαίδευση να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα τα οποία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως για νέους ανθρώπους. Μπράβο στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας για την άψογη οργάνωση του προγράμματος, το Ινστιτούτο, τις σχολικές μονάδες και φυσικά τους μαθητές μας.»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο 5ο Λύκειο Βύρωνα, ενώ από πλευράς Δημοτικής Αρχής παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και οι Αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη, Μιχάλη Καραγιάννης, Χρήστος Σπυρόπουλος και Δημήτρης Κόκκαλης.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •