Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ οργανωτής της νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλει το ΠΑΜΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εύβοιας σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΓΣΕΕ που κάνει λόγο για πρακτικές προπηλακισμού από το ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εύβοιας:

Η αποκάλυψη της νοθείας, η αδιάλλακτη στάση του ταξικού κινήματος απέναντι στις κάθε είδους ατιμίες, με αξιοποίηση και άλλων μηχανισμών του κράτους, με σκοπό τον έλεγχο των οργανώσεων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, όπως Ε.Κ. Πάτρας, Καβάλας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Εύβοιας, κλπ προβάλλονται με δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ, ως προπηλακισμοί, ως απειλές και βίαιες συμπεριφορές.

Το Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των συνδικαλιστικών οργανώσεων που τους τελευταίους μήνες, πιάνονται με την γίδα στην πλάτη. Το ξεσκέπασμα των μηχανισμών νοθείας και διαμόρφωσης συσχετισμών που στήνεται σε κάθε πόλη μαζί με την εργοδοσία και το κράτος από αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία σε κάθε πόλη, χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους των αφεντικών, ως αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες ενώ απουσιάζουν από κάθε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων απέναντι στον πόλεμο που δέχονται από εργοδότες και κυβέρνηση, την ίδια στιγμή συμμετέχουν και συμφωνούν με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου σε σχέδιο ανάπτυξης, που το χαρακτηρίζουν εθνικό, το οποίο αυξάνει παραπέρα την εκμετάλλευση των εργαζομένων για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια στιγμή οι οργανώσεις που κινούνται στην γραμμή τους είναι υπερδραστήριες στη νοθεία για την διαμόρφωση συσχετισμού που θα επιτρέπει την συνέχιση της γραμμής του συμβιβασμού και της υποταγής, δέσμευση που έχουν αναλάβει απέναντι στην εργοδοσία και τις πολιτικές δυνάμεις που την υπηρετούν, προκειμένου να χειραγωγούν και να ενσωματώνουν την εργατική τάξη στους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και επιλογές τους. Βάζουν πλάτη στις ανατροπές που επιλέγει το κεφάλαιο, η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις τους, στέκονται στην απέναντι όχθη από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η επίκληση των δήθεν δημοκρατικών διαδικασιών, από αυτούς που αρνούνται τις συλλογικές διαδικασίες όπως ορίζονται και από τα καταστατικά, γιατί δεν θέλουν την συμμετοχή των εργαζομένων, που επιχειρούν να αποκλείσουν συνδικάτα που δεν είναι στην γραμμή τους, είναι υποκριτική και στόχο έχει να συγκαλύψει τις νοθείες, τις κάθε είδους ατιμίες που χρησιμοποιούν, για να κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης, να υψώνουν όλο και περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση της πάλης για τις πραγματικές της ανάγκες. Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν στις πλειοψηφίες που δημιουργούνται από νόθες διαδικασίες να εμφανίζονται ως εκφραστές των διαθέσεών τους. Θυμίζουμε ότι και άλλοι το επιχείρησαν στο παρελθόν, πήραν απάντηση και έμειναν στην ιστορία με μελανά γράμματα και τώρα αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα αποτινάξουν όσους μπαίνουν εμπόδιο στην διεκδίκηση της ζωής που δικαιούνται.

Το ΠΑΜΕ Εύβοιας επανήλθε και με δεύτερη ανακοίνωση για το ίδιο θέμα:

Η αντιστροφή της πραγματικότητας που επιχειρεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΜΕΙΣ) με μια κατάπτυστη ανακοίνωση στις 26/2/2018 καταγγέλλοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, συνιστά πλήρη κάλυψη των πραξικοπηματικών μεθοδεύσεων του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ.
Σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση μεγαλοεργοδοσίας- κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα πρωτοβάθμια σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, διαθέτουν όλες τις δυνάμεις τους για αυτό το σκοπό, σε κοινή δράση με άλλα σωματεία, τίμιους συνδικαλιστές που μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα, ωστόσο σέβονται την εμπιστοσύνη των συναδέλφων που τους έχουν αναδείξει σε εκπροσώπους τους.

Μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση ξέρουν πολύ καλά ότι ακόμα και η λήξη του μνημονίου όπως το ξέρουμε σήμερα τον Αύγουστο του 2018, δε θα σημάνει και λήξη των αντεργατικών- αντιλαϊκών νόμων, αλλά διατήρηση και επέκτασή τους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται.

Τρομάζουν από το γεγονός ότι η αντοχή και υπομονή των εργαζομένων έχει όρια. Φοβούνται η αγανάκτηση και δυσαρέσκεια που υπάρχει να εκφραστεί σε οργανωμένη συλλογική δράση.

Γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους με:

Το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, βάζοντας περισσότερα εμπόδια στα πρωτοβάθμια σωματεία.
Την ένταση της καταστολής.
Την αναδιανομή της φτώχειας με διάφορα λογής μερίσματα, παίρνοντας από τους φτωχούς για να τα δώσουν στους φτωχότερους, νομίζοντας πως έτσι θα καταφέρουν να κλείσουν στόματα.
Την επίθεση στις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, που στέκονται αντιμέτωπες στις επιδιώξεις βιομηχάνων- κυβέρνησης.

Για αυτό το στόχο μεγαλοεργοδοσίας και κυβέρνησης, οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σήμερα.

Γι’ αυτό έφτασαν στο σημείο όχι μόνο να υπονομεύσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τον προηγούμενο Δεκέμβρη και Γενάρη, αλλά πέρασαν στην ανοιχτή απεργοσπασία και μάλιστα σε απεργιακές μάχες που είχαν ως κεντρικό αίτημα «κάτω τα χέρια από την απεργία»! Ενώ στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, δια στόματος του προέδρου της, η απεργία χαρακτηρίστηκε ως ξεπερασμένη μορφή πάλης!

Σε αυτό το σχέδιο και με διατεταγμένη υπηρεσία συντάσσεται το προεδρείο του ΕΚΕ και όσοι το στηρίζουν. Ευθυγραμμίζονται με τους ομογάλακτούς τους πανελλαδικά που σε όλα τα επίπεδα, από τη ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, επιχειρούν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου απέναντι στην αντεργατική πολιτική, προωθώντας τη λογική ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων εξαρτώνται από την κερδοφορία των αφεντικών, όταν η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι αυτά είναι ασυμβίβαστα.

Η προώθηση αυτής της γραμμής είναι που οδηγεί στα εκφυλιστικά φαινόμενα, που κορυφώνονται τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη διεξαγωγή του εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του ΕΚΕ.

Συγκεκριμένα και με αποκλειστική ευθύνη του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ και όσων άλλων το περιβάλλουν, οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, οι διοικήσεις των σωματείων, οι συνδικαλιστές βρίσκονται μπροστά σε μια πρακτική που:

Αποφεύγει να γίνει πραγματικό συνέδριο του ΕΚΕ, με διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, με ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων και σχεδίου δράσης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Πραξικοπηματικά καθορίζονται και αναβάλλονται ημερομηνίες και προθεσμίες, ακόμα και η ημερομηνία της διεξαγωγής του ίδιου του Συνεδρίου, χωρίς καμιά ενημέρωση των σωματείων και των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους.

Επιχειρεί τη νομιμοποίηση των διπλοψηφιών για την παραγωγή αντιπροσώπων (ήδη έχουν διαπιστωθεί πάνω από 100 διπλοψηφίες σε σωματεία που αυτές οι δυνάμεις πλειοψηφούν).

Αρνείται να ενημερώσει το ίδιο το ΔΣ του ΕΚΕ για τους λόγους που το ΣΔΟΕ διενεργεί έλεγχο στα οικονομικά του ΕΚΕ και τα έγγραφα που τελικά παραδόθηκαν
Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι καινούρια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με ευθύνη των δυνάμεων του συμβιβασμού, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τέτοιες πρακτικές έχουν πανελλαδική εμβέλεια. Είναι πρόσφατα τα γεγονότα στα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Κοζάνης, Καβάλας, Καρδίτσας κ.α. όπου οι ίδιες δυνάμεις που απαρτίζουν τις πλειοψηφίες των Διοικήσεων με κάθε τρόπο επιχειρούν να καθορίσουν τους συσχετισμούς με νοθείες και αποκλεισμούς σωματείων.
Φτάνουν μέχρι το σημείο στο ΕΚΕ να απειλούν με αποκλεισμό όχι γενικά και αόριστα κάποια σωματεία, αλλά τα κλαδικά ταξικά σωματεία, όπως και άλλα σωματεία που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν δράση και οργάνωσαν την πάλη των εργαζομένων.

Με πρόσχημα το ζήτημα της οικονομικής τακτοποίησής τους, με την απαίτηση να αποδίδεται μια υπέρογκη συνδρομή προς το ΕΚΕ, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι και μεγαλύτερη από αυτή των σωματείων, αντικειμενικά προωθούν τις επιδιώξεις εργοδοσίας- κυβέρνησης να μην κουνιέται φύλλο. Γιατί τα ταξικά σωματεία τις συνδρομές των μελών τους τις καταθέτουν πρώτα και κύρια σε αναγκαία έξοδα για την οργάνωση του αγώνα.

Επιτίθονται στο σωματείο του Νηρέα και το αμφισβήτησαν 1 μέρα πριν την 3ωρη στάση για τη διεκδίκηση της ΣΣΕ δίνοντας τροφή στην εργοδοσία. Μιλάνε για τα οικονομικά του σωματείου που για να γίνει μία (1) εξόρμηση σε όλες τις μονάδες της Εύβοιας πρέπει να διανυθούν 400 χιλιόμετρα με ανάλογο κόστος βενζίνης. Μιλάνε για το σωματείο που ξόδεψε κονδύλι ώστε να τυπώσει για έναν προς έναν τους συναδέλφους του ομίλου το σχέδιο ΣΣΕ για να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Θέλουν να χτυπήσουν το Συνδικάτο Τροφίμων- Ποτών Εύβοιας- Βοιωτίας, το μεγαλύτερο σωματείο της δύναμης του ΕΚΕ, το σωματείο που αποτελεί την ψυχή του αγώνα και της τεράστιας ταξικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Ζούρα, γιατί τους ενοχλεί το γεγονός ότι συσπειρώνονται σε αυτό εκατοντάδες συνάδελφοι μετανάστες, που η ενότητά τους με τους Έλληνες είναι σημαντική δύναμη για το εργατικό κίνημα. Θέλουν να το χτυπήσουν γιατί διεκδικεί υπογραφή ΣΣΕ με τη στήριξη της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου.

Συκοφαντούν την Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, γιατί παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τη μαζική ανεργία που υπάρχει στον κλάδο που έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, συνδιοργανώνει το Λαϊκό Φροντιστήριο μαζί με τα υπόλοιπα κλαδικά ταξικά σωματεία, κάνοντας πράξη τη γνήσια ταξική αλληλεγγύη για παιδιά ανέργων, απλήρωτων συναδέλφων κλπ.

Πιάνουν στο στόμα τους το Σωματείο των Ρετσινάδων γιατί οργανώνει την πάλη ενάντια στον αφανισμό του κλάδου που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της φοροληστείας, της μείωσης της επιδότησης κλπ.

Έχουν το θράσος να πιάνουν στο στόμα τους την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, τη στιγμή που απέφευγαν σαν ο διάολος το λιβάνι να οργανωθεί ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και στα ωράρια- λάστιχο. Έλεγαν στο ΔΣ του ΕΚΕ ότι η απεργία την Κυριακή είναι χωρίς νόημα, ότι οι εργαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν. Την ίδια στιγμή υπέγραφαν συμβάσεις στον ρ/σ 965 (ραδιόφωνο του ΕΚΕ) για διαφήμιση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Εύβοιας που εκφράζει τους μεγαλεμπόρους, ακόμα και για τις δράσεις του για τη Λευκή Νύχτα, Black Friday κλπ!

Τους ενοχλεί η δράση του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας, γιατί δε συμβιβάζεται με το δουλεμπόριο των εργολαβιών και τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς λόγω της εντατικοποίησης και της ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, που δεν περιορίζεται μόνο σε λόγια συμπόνοιας όπως έκανε το ΕΚΕ στον πρόσφατο ακροτηριασμό εργάτη στο σκραπατζίδικο του «Γλύκα».

Έχουν το θράσος να τα λένε αυτά όταν στον ισολογισμό του ΕΚΕ για το 2017 έχει καταβληθεί για κινητοποιήσεις το αστείο ποσό των 30 ευρώ!

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα συγκρούονται δυο γραμμές:

Από τη μια η γραμμή του συμβιβασμού, της ταύτισης των συμφερόντων εργοδοσίας- εργαζομένων, η γραμμή ήττας και αφοπλισμού του κινήματος, που εκφράζεται από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Από την άλλη η γραμμή της συσπείρωσης όλων των εργαζομένων και της αγωνιστικής δράσης, που θέτει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων τις ανάγκες των εργαζομένων που η ικανοποίησή τους είναι ασυμβίβαστη με την κερδοφορία των αφεντικών.

Αυτή τη γραμμή με συνέπεια παλεύουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, παρά τη λάσπη, τη συκοφαντία, τα εμπόδια εργοδοσίας- κυβέρνησης και των ανθρώπων τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που σέβεται τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, να μην επιτρέψουν να περάσουν οι μεθοδεύσεις εργοδοσίας- κυβέρνησης- εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και να συμβάλλουν στην προσπάθεια το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας να μπει στο δρόμο της αγωνιστικής δράσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων.

Πηγή:eviaportal.gr

1Shares