Δημοσκόπηση: Προβάδισμα κοντά στις 10 μονάδες για τη Νέα Δημοκρατία – Ενισχυμένος ο Τσίπρας από τη Novartis

Δημοσκόπηση της Metron Analysis φέρνει κοντά στο 35% τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ανησυχητικά τα νούμερα της Χρυσής Αυγής, που έρχεται τρίτο κόμμα. Τι αφήνουν πίσω τους Novartis και Σκοπιανό.

Με διαφορά περίπου 10% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το «Βήμα της Κυριακής», η οποία καταγράφει το πολιτικό σκηνικό μετά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και την υπόθεση Novartis.

Από τα ευρήματα της έρευνας, όπως αποτυπώνονται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προκύπτει πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο κάτω από τις 10 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «πατώνει» στη Βόρεια Ελλάδα.

Η έρευνα δείχνει ακόμη ενίσχυση της Χρυσής Αυγής αλλά και άλλων εθνικιστικών κομμάτων.

Τα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 25,2%

ΝΔ 34,9%

Χρυσή Αυγή 9,4%

Κίνημα Αλλαγής 8,4%

ΚΚΕ 7,0%

ΑΝΕΛ 2,5%

Ένωση Κεντρώων 3,0%

Λαϊκή Ενότητα 1,9 %

Εθνική Ενότητα 1,5%

Ελληνική Λύση 1,5%

Άλλο 4,7%

Η Χρυσή Αυγή διατηρεί την τρίτη θέση, με τα ποσοστά της να αυξάνονται (9,4%). Τα ποσοστά που λαμβάνουν η Εθνική Ενότητα των κ. κ. Καρατζαφέρη και Μπαλτάκου είναι 1,5%, ενώ η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου είναι στο 1,4%

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis φαίνεται πως οι εξελίξεις ευνοούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενισχύεται από τα εθνικά ζητήματα που είναι ανοιχτά, όπως το Σκοπιανό.

Πηγή:pagenews.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •