Ασφαλιστική Ενημερότητα: Έτσι θα τη λαμβάνουν όσοι χρωστούν

Ρύθμιση προκειμένου να μπορούν να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα και να έχουν υγειονομική περίθαλψη οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Η ρύθμιση θα αφορά στους οφειλέτες που καταβάλουν τις εισφορές τους από 1/1/2017 προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι άμεσα η κυβέρνηση θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία επισημαίνοντας ότι το 89% των οφειλετών είχε δημιουργηθεί μέχρι το 2014. Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας οι οφειλές των αγροτών είναι περίπου στα 2,5 δισ. ενώ των ελεύθερων επαγγελματικών αγγίζουν τα 10 δισ. διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση εξετάζει και ευεργετικά μέτρα για τους τρίτεκνους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από τους ενεργούς σήμερα ελεύθερους επαγγελματίες, περίπου 306.000 είναι οφειλέτες και χρωστούν 10,3 δισ. ευρώ. Επίσης υπάρχουν κι άλλοι μη ενεργοί που οφείλουν επιπλέον 2 δισ. ευρώ. Για τους ενεργούς σήμερα αγρότες η οφειλή φτάνει στα 2,5 δισ. ευρώ. Ο κ. Πετρόπουλος κάλεσε μάλιστα όλους τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ρύθμισης για χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2016 και παλαιότερα, που προσφέρει έως και 120 δόσεις για χρέη άνω των 3.000€ (μέχρι τις 3.000 ευρώ οι δόσεις είναι το μέγιστο 36), επισημαίνοντας ότι κατά την πρώτη εβδομάδα έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για τη ρύθμιση 2.600 οφειλετών.

Πηγή:newsbomb.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •