Συνενώνονται οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Σερρών & Πιερίας

Tην απόφαση συνένωσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών έλαβε το βράδυ της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων τής Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια ανάλογης απόφασης που λήφθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2018 στο Ξενοδοχείο «Elpida Resort»..

Τώρα ήρθε η σειρά των μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας, οι οποίοι αποφάσισαν όχι μόνο τη μελλοντική επιβίωσή της αλλά και τη δυναμική ανάπτυξή της.

Πρώτο μεγάλο βήμα συμμετέχοντας αρχικά σε ένα ενιαίο σχήμα μαζί με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών (συνένωση των δύο Τραπεζών).

Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας

Μετά τη συνένωση (πρόκειται για διαδικασία συγχώνευσης δια απορρόφησης), αναμένεται η ίδρυση μιας νέας Συνεταιριστικής Τράπεζας σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή, αρχικά, των δύο συγχωνευμένων Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Το δεύτερο βήμα αυτής της νέας Τράπεζας θα είναι να επεκταθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής και Κιλκίς, ιδρύοντας Καταστήματα.

Αναγκαιότητα η συγχώνευση

Μιλώντας τα στελέχη των Διοικήσεων για το ζήτημα της συνένωσης των Συνεταιριστικών Τραπεζών Πιερίας και Σερρών, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι απλά μια επιλογή αλλά μια αναγκαιότητα, διότι, όπως υποστήριξαν, στο (όχι μακρινό) μέλλον δεν φαίνεται να είναι βιώσιμα τα μικρά σχήματα Τραπεζών.

Απ’ την άλλη πλευρά, η συνένωση των δύο Τραπεζών και η δημιουργία μιας Συνεταιριστικής Τράπεζας σ’ ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για προσέλκυση νέων κεφαλαίων από Στρατηγικούς Επενδυτές, αλλά όχι μόνο. Θα είναι δηλαδή μια ευκαιρία για δυναμική ανάπτυξη η οποία θα ωφελήσει τα μέγιστα τους Μετόχους – Μέλη αλλά και θα συνεισφέρει υπό καλύτερες προϋποθέσεις στην Τοπική Ανάπτυξη.

Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας, Νίκο Μηλιώτη, όλες οι διαδικασίες που αναμένεται να γίνουν μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (η οποία ήταν θετική για συγχώνευση), τελούν υπό την προϋπόθεση έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τοποθετήσεις Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Διοικητή Νοσοκομείου Κατερίνης

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ζήτησαν τον λόγο και μίλησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής, Σοφία Μαυρίδου, αλλά και ο Διοικητής τού Νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης.

Στην τοποθέτησή της η κ. Μαυρίδου, μεταξύ των άλλων που είπε, τόνισε ότι αρωγός στη νέα Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μυστρίδης σημείωσε ότι η απόφαση που είναι αναγκαίο να ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση πρέπει να ληφθεί με γνώμονα, αρχικά, την επιβίωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας και στη συνέχεια την ανάπτυξή της.

Πηγή:anexartitos.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •