Νομοθετική ρύθμιση για τον γαστρεντερολόγο του Γ.Ν. Βόλου

Ζητά με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει σχετικά με τη διαδικασία κρίσης για τη θέση του Διευθυντή Γαστρεντερολόγου στο Γ.Ν. Βόλου, όπως και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «η διαδικασία για την κάλυψη της θέσης Διευθυντή Γαστρεντερολόγου στο Γ.Ν. Βόλου έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση. Η προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης στις 28 Μαρτίου 2017 απέσπασε το ενδιαφέρον τεσσάρων υποψηφίων, χωρίς όμως να έχει τελεσφορήσει.
Για την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου διευθυντή, ήταν απαραίτητη η σύσταση συμβουλίου κρίσεων με δύο εισηγητές στο βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή, κάτι που δεν υφίσταται όχι μόνο στην 5η ΥΠΕ αλλά και σε άλλες όμορες υγειονομικές περιφέρειες.

Η λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, θα μπορούσε να δοθεί από τον πρόσφατο Νόμο 4498/26-11-2017, στον οποίο γίνεται πρόβλεψη για την απουσία Συντονιστών Διευθυντών από το ΕΣΥ, όμως η έλλειψη αναδρομικότητας του νόμου κρατά με δεμένα χέρια το συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την έκδοση της πρόσφατης νομοθεσίας αφήνει κυριολεκτικά έκθετους όσους ιατρούς έχουν κριθεί για τη θέση του διευθυντή στις κλινικές των νοσοκομείων της χώρας. Πρόκειται για νομοθετικό κενό, το οποίο χρήζει άμεσης επίλυσης.

Όλη αυτή η καθυστέρηση έχει άσχημο αντίκτυπο για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι υποψήφιοι για τη θέση του Διευθυντή Γαστρεντερολόγου εγκαταλείπουν την υποψηφιότητά τους, λόγω της μεγάλης αναμονής για την οριστική κρίση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η θέση να μείνει αδιάθετη.

Το πρόβλημα αν και έχει επανειλημμένως κοινοποιηθεί προς τον υπουργό εξακολουθεί και παραμένει άλυτο. Αντίστοιχα ζητήματα εκκρεμούν και σε άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στο Γ.Ν. Χανίων».
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα που ταλανίζει την εύρυθμη λειτουργία της γαστρεντερολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας.

Πηγή:magnesianews.gr

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •