N. Ζόμπολας: Η ΝΔ θα συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα κυβερνήσει ξανά όταν πάρει διαζύγιο με την εποχή Σαμαρά

Ο Τσίπρας όταν δει τα δύσκολα επιτίθεται στη ΝΔ με ύπουλο τρόπο και με αθέμιτα μέσα, το έχουμε καταλάβει πλέον.
Τα καταφέρνει, δεν τα καταφέρνει, επιτυχώς, θα δείξει στο μέλλον και ειδικά στην κάλπη, πάντως από ότι φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, συντηρεί την συνοχή του και μια ασφαλή βάση του 20% και δεν αφήνει τη ΝΔ να εκτιναχθεί πάνω από το 30%.
Πρέπει να κατανοηθεί στη ΝΔ, ότι ο Τσίπρας δεν είναι απόφοιτος Κολλεγίου, αλλά του πολυκλαδικού, δεν είναι του Χάρβαρντ, αλλά του Πολυτεχνείου, δεν έχει μεταπτυχιακό αλλά έμαθε αγγλικά καθ’οδόν, έχει περπατήσει στην πιάτσα και ξέρει ο ίδιος τις προσλαμβάνουσες του απλού κόσμου, πόσο μάλλον οι συνεργάτες του. Το πιο σημαντικό από όλα, δεν έχει παρελθόν και δεν έχει εξαρτήσεις από πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες, είναι αυτοδημιούργητος, κάτι το οποίο θολώνει την ανικανότητα του.
Έχει βρει το αδύνατο σημείο της ΝΔ και την χτυπάει αλύπητα, όποτε θέλει και όπως θέλει, σηκώνει την σκόνη του και χάνονται όλα.
Την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά.
Όχι τον Καραμανλή, παρά τα λάθη και της δικής του διακυβέρνησης, γιατί είναι αγαπητός και συμπαθής στην βάση της ΝΔ και στον μεσαίο χώρο και είναι το όνομα βαρύ.
Μα αφού ο Σαμαράς δικαιώθηκε, θα μου πείτε κάποιοι δεξιοί. Κι εγώ δεξιός είμαι, αλλά δεν έχω την ίδια γνώμη ακριβώς. Σίγουρα δεν δικαιώθηκε για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφενός έχει συνδεθεί με την μισητή μνημονιακή εποχή, αφετέρου συνδέθηκε με τον αιώνιο εχθρό των ΝΔκρατών, το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το πιο μισητό, το σημιτικό.
Όποιος δεν τα καταλαβαίνει όλα αυτά, στερείται απλής κοινής λογικής και πολιτικής ανάλυσης.
Και τι κάνει η ΝΔ για όλα αυτά;
Συνεχίζει να ταυτίζεται με το Σαμαρικό περιβάλλον και μάλιστα του δίνει και ηγετικό ρόλο.
Μα καλά, γιατί το κάνουν αυτό, να αναδεικνύουν την αδυναμία προς όφελος του Τσίπρα;
Γιατί μαντάμ μου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν το πρώτο βιολί της διακυβέρνησης Σαμαρά, ο στρατηγός της ανασυγκρότησης του κράτους και των ΔΥ. Δεν μπορεί να μην το υπερασπιστεί αυτό, ούτε που του περνάει από το μυαλό να αποκηρύξει την εποχή Σαμαρά, δεν του βγαίνει καν.
Καλά οι υπόλοιποι τι κάνουν;
Τι να κάνουν κι αυτοί, η νομενκλατούρα της ΝΔ, περιμένει την σειρά της, την επόμενη μέρα, κουτοί είναι να μιλάνε να τους πουν και διασπάστες ή να χάσουν την υποτιθέμενη σοβαρότητα τους;
Μόνο κανένας Αντώναρος θα μιλήσει και θα τον διαγράψουν ή ο υποφαινόμενος που δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, ούτε κομματική θέση και πολιτική προσδοκία ή παρελθόν.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν πέφτει ο ίδιος στην παγίδα και των δικών του και του αντιπάλου.
Είδα ας πούμε την αναγγελία της μήνυσης του Σαμαρά με φόντο τη ΝΔ. Τραγικό επικοινωνιακό λάθος. Ταυτίστηκε η ΝΔ με το σκάνδαλο Novartis και το προσωπικό πρόβλημα του πρώην ΠΘ. Δηλαδή έπεσαν στην φάκα του Τσίπρα όλοι μαζί. Παιδαριώδη απανωτά λάθη.
Πιθανόν να με διαγράψουν κι εμένα με αυτό το άρθρο, αλλά εγώ δεν λέγομαι Καραμανλής ή Βαρβιτσιώτης, για να περιμένω να έρθει η σειρά μου. Ίσα ίσα με την κριτική μας, προσπαθούμε να σας ανοίξουμε τα μάτια, δεν δημιουργούμε εσωστρέφεια. Προσπαθώ να γράψω και να πω τα αυτονόητα, αυτά που λέει ο κόσμος στο πεζοδρόμιο, στα καφενεία, για να μπορέσει η ΝΔ να κυβερνήσει αυτοδύναμα, είναι ευκαιρία.
Θα υπερβάλλω ίσως, αλλά υποστηρίζω ακράδαντα ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν θα πάρει αυτοδυναμία, αλλά δεν θα κυβερνήσει καν, όσο διατηρεί και μάλιστα προβάλλει ως πλεονέκτημα την εποχή Σαμαρά.
Δεν λέμε ότι δεν θέλουμε τον ίδιο τον Σαμαρά στη ΝΔ, τον θέλουμε, τον συμπαθούμε.
Πρέπει όμως η ΝΔ να πάρει διαζύγιο με την εποχή διακυβερνήσης Σαμαρά, να κρατήσει αποστάσεις, είναι πλέον οφθαλμοφανές.

Νίκος Ζόμπολας
Υποψήφιος (‘16) Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

One thought on “N. Ζόμπολας: Η ΝΔ θα συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα κυβερνήσει ξανά όταν πάρει διαζύγιο με την εποχή Σαμαρά

 • Ένας κανονικός δεξιός δεν περιμένει ποτέ να εγκρίνει τις ιδέες του και τις πολιτικές του αποφάσεις ένας αριστερός, ειδικά σταλινοφασίστας!!!
  Όταν το κάνει αυτό τότε δεν είναι παρά ένας γιαλαντζί δεξιός που αργά ή γρήγορα θα μεταμορφωθεί σε κρατιστή που θα τον σέρνουν από την μύτη οι σταλινοφασιστικές συμμορίες της αναρχοκομμουνιστικής αριστεράς και τα παράσιτα του κρατισμού που επιβιώνουν μέσα από τις αθλιότητες και τα εγκλήματα του συνδικαλισμού, σε βάρος της οικονομίας, της κοινωνικής ειρήνης και του κοινωνικού συνόλου!!!
  Ότι έπαθαν δηλαδή οι δεξιοί κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, που αντί να αγωνισθούν και να πετύχουν την επανίδρυση του κράτους, κατάφεραν μόνο να το γιγαντώσουν και να το χρεοκοπήσουν!!!!

  Δυο παρατηρήσεις μόνο:
  1. Είναι μέγα λάθος να δίνετε αξία στον ανεπάγγελτο καταληψία και να τον παρουσιάζεται ως ΄΄αυτοδημιούργητο΄΄ ή δίχως ΄΄εξαρτήσεις΄΄, διότι ο καταληψίας είναι άχρηστο και επικίνδυνο ρεμάλι της κοινωνίας, ένας ανίκανος τεμπέλης και τυχοδιώκτης που γαλουχήθηκε μέσα από τους άθλιους κομματικούς μηχανισμούς της φασιστεράς και έμαθε να επιβιώνει και να αναρριχάται με ψέματα, εκβιασμούς, γλείψιμο της εξουσίας, συκοφαντίες και εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων με κάθε μέσο, ακόμη και την τρομοκρατία.
  Είναι ένας κυνικός και αδίστακτος πολιτικός απατεώνας και εγκληματίας που δεν δίστασε να εκβιάσει τους εταίρους, να διχάσει τους Έλληνες με το δημοψήφισμα, να γλείψει πατόκορφα την Μέρκελ και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, να ξεπουλήσει την χώρα και να τα υπογράψει όλα με κλειστά τα μάτια μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία.
  Όσο παραμένει στην εξουσία ο ανεπάγγελτος τυχοδιώκτης, η οικονομία βυθίζεται, η δικαιοσύνη πλήττεται και η δημοκρατία κινδυνεύει από την σταλινοφασιστική συμμορία που προσπαθεί να στήσει το κομματικό της κράτος και να επιβάλλει το καθεστώς της φασιστεράς σαν το σοσιαλιστικό πρότυπο του καταληψία, το Μαδουριστάν.

  2. Στην ΝΔ προέχει η ενότητα και δεν βοηθάει σε τίποτα να χωρίζεται η παράταξη σε καραμανλικούς, σαμαρικούς, μητσοτακικούς, ρίχνοντας έτσι νερό στον μύλο του ανεπάγγελτου τυχοδιώκτη και της σταλινοφασιστικής συμμορίας που καταστρέφει την χώρα.

  Υ.Γ.: Από που και ως που η Novartis είναι προσωπικό πρόβλημα του πρώην ΠΘ? Μπορείτε να μας το εξηγήσετε???

Comments are closed.