Με ασκήσεις ‘για τα πανηγύρια’ οι Τούρκοι έκαναν ‘στρατιωτική άσκηση’ στον Εβρο

Με… υποβρύχιες κάμερες, φωτισμούς, επική μουσική και σκηνοθετικά κόλπα εξελίχθηκε χθες τουρκική ‘στρατιωτική άσκηση’ στον ποταμό Έβρο! Στόχος ήταν η ‘κατάληψη της αντιπερα όχθης’ στη σκιά των εντάσεων στο Αιγαίο, τις ήττες που εχουν φαει απο τους Κουρδους στη Συρία, και την κυπριακή ΑΟΖ. Μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν τεθωρακισμένα, σκάφη και πλωτές γέφυρες του μηχανικού του τουρκικού στρατού με στόχο την αστραπιαία κατάληψη του ‘ξένου εδάφους’.
Ελλειψη σοβαρότητας, καλύπτεται απο ντουμπλαρισμένα με …’τραγουδάκια’ πλάνα!
Οπτικοακουστικό υλικό που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ εμφανίζονται να έχουν ‘επιστρατευθεί’ ….πατριωτικοί ύμνοι αλλά και…. εναέριες κάμερες για τις εντυπωσιακότερες δυνατές λήψεις. Η άσκηση των τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο, έγινε κοντά στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές.
Φαίνεται ότι οι Τουρκικές δυνάμεις έχουν περάσει από την εποχή των σοβαρών στρατιωτικών ασκήσεων σε κωμικές καταστάσεις.
Τουρκικός καρνάβαλος μετα τις στρατιωτικές ηττες απο Κούρδους
Ανταγωνιζόμενοι τις ταινίες του…Στηβεν Σπήλμπεργκ και μπαίνοντας απότομα στο πνεύμα της αποκριάς, ο Τουρκικός στρατός φαίνεται ότι διεκδίκησε ενα βραβείο για το Κυριακάτικο καρνάβαλο που γινεται στην Πάτρα. Αναμφίβολα τα Τουρκικα αρματα, θα είχαν πάρει κάποιο βραβείο, ή τουλάχιστον κάποια….σοκολάτα απο αυτες που δινει ως επαθλο ο Δημος Πατρας στους παρευρισκόμενους στο καρναβάλι. Αν μη τι αλλο, και οι Ελληνες, αρχιζουν και διασκεδάζουν με την κατάντια του Τουρκικού στρατου, που απο αξιόμαχος, πλέον το εχει ρίξει σε καταστάσεις που μόνο βαθύ γέλιο προκαλούν. Εξαλλου και οι φανταστικές αφηγήσεις για τις επιτυχίες του Τουρκικού στρατου στον τυπο της Τουρκιας προασπαθουν να καλυψουν το φιάσκο, την αποτυχία της επίθεσης στην Συρία, που έχει γεμίσει με πεσμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα και πτώματα Τουρκων στρατιωτων χωρις εδαφικό κέρδος. Οι Κούρδοι στην Συρία εδωσαν την τελευταία εβδομάδα ενα γερό μαθημα με πραγματικα πυρα στους ατυχους Τουρκους. Τωρα το αν αντι νίκης ο Τουρκικός στρατός θα πάρει πρόταση απο κάποιο Αμερικανό σκηνοθέτη ειναι επι του παρόντος άγνωστο…
Φωτογραφίες απο την άσκηση και πληρες ρεπορταζ-πηγη στο zougla.gr
  •  
  •  
  •  
  •  
  •