Πατρινό Καρναβάλι, το Πρόγραμμα φέτος

Πλούσιο το πρόγραμμα καρναβαλιού στον Δημο Πάτρας φέτος

Στις 11 το πρωί Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου από την Μαιζώνος μέχρι τη Ρήγα Φεραίου στη δράση «Ζωγραφίζοντας τη Μουσική» εικαστικοί καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν και εμπνευστούν με τη συνοδεία επιλεγμένων κομματιών μουσικής.

Στις 6 το απόγευμα, στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ θα παρουσιαστούν τα «Καλύτερά μας» του 53ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού με τα προκρινόμενα θεάματα από όπου θα προκύψουν και τα βραβεία των θεαμάτων. Λίγο αργότερα, στις 20.30 θα εμφανιστούν για πρώτη φορά τα άρματα του Δήμου Πατρέων, που, με τη συνοδεία του εκρηκτικού σχήματος κρουστών Bloco Swingueira, θα παρελάσουν και θα σταθμεύσουν περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου Α΄ προκαλώντας τα βλέμματα και τον ενθουσιασμό Πατρινών και επισκεπτών.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 12.30 τα σωματεία των σοκολατοριχτών στα οχήματά τους θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα επιδοθούν στο αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Στις 6 το απόγευμα, θα αρχίσει η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση που θα ακολουθήσει την οδό Κορίνθου με τα άρματα του Δήμου και τα πληρώματα των χιλιάδων μεταμφιεσμένων να ανεβάζουν το θερμόμετρο του κεφιού.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ. η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού με τα καρναβαλικά άρματα, τα πληρώματα και τα άρματά τους θα μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας ξετυλίγοντας την πιο εντυπωσιακή εικόνα του Καρναβαλιού μας.

Η Μεγάλη Παρέλαση θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 από τις 2έως τις 4 μ.μ.

Η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού θα γραφτεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στο Μόλο της Αγίου Νικολάου με την φαντασμαγορική τελετή λήξης και την καύση του Καρναβάλου. Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 και ταυτόχρονα την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2019. Στο πλαίσιο της τελετής λήξης περιλαμβάνονται το δεκαμελές καλλιτεχνικό σύνολο «Φωτιάδες», που αποτελείται από ακροβάτες, ισορροπιστές και ζογκλέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν ως βασικό στοιχείο την φωτιά και η συναυλία του συγκροτήματος «15-50» και πλήθος πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν με μεγαλοπρέπεια τον πατραϊκό ουρανό.

Tην Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Δήμος Πατρέων καλεί πολίτες και επισκέπτες στην Πλαζ της Αγυιάς (στις 12 το μεσημέρι) και στο Νότιο Πάρκο (στη 1.30 μ.μ.) να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, τα σαρακοστιανά παραδοσιακά εδέσματα και πολύ μουσική και χορό.

Την ίδια μέρα στις 7 μ.μ. στην «Αίγλη» στη Veso Mare θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων για το φετινό καρναβάλι, εχει ως ακολούθως

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΩΡΑ ΧΩΡΟΣ – ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
«Μάσκο-Βγάλτες» :Θέατρο Δρόμου από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας 20.30 Πεζόδρομος Αγίου Νικολάου
Μουσικοχορευτική παράσταση της χορωδίας «Ορφέας» 21.00 Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»
5ο Μπουρμπούλι – Χαριτοδιπλωμένος – Πωλίνα 21.00 Αστέρια Live Πάτρας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΩΡΑ ΧΩΡΟΣ – ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Ζωγραφίζοντας τη μουσική
Εικαστικοί καλλιτέχνες ζωγραφίζουν και εμπνέονται με τη συνοδεία επιλεγμένων κομματιών μουσικής. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει χορευτικό σχήμα.
11.00 Πεζόδρομος Αγίου Νικολάου
Λήξη 11ου Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού “Stop” 16.00 carnivalpatras.gr
53ο  Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού «Σε δουλειά να…βρισκόμαστε;;;»
Τα καλύτερα μας
18.00 Πλ. Γεωργίου Α΄
Παρέλαση Αρμάτων (Θα συμμετέχουν και οι Bloco Swingeira Samba Atenas) 20.30 Από Κορίνθου – Πλ. Γεωργίου Α΄
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΩΡΑ ΧΩΡΟΣ – ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Σοκολολατοπόλεμος
Από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες»
και «Σοκολατοπαίχτες»
12.30 Κέντρο της πόλης
Νυχτερινή Ποδαράτη 18.00 Οδός Κορίνθου
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΩΡΑ ΧΩΡΟΣ – ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Μεγάλη Παρέλαση Πατρινού Καρναβαλιού 14.00 Οδός Κορίνθου
Τελετή Λήξης Πατρινού Καρναβαλιού 2018.
Κήρυξη της λήξης του φετινού καρναβαλιού και έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 από τον Δήμαρχο Πατρέων, καύση βασιλιά καρνάβαλου, πυροτεχνήματα, συναυλία με τους «15-50»
21.00 Μόλος Αγίου Νικολάου
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΩΡΑ ΧΩΡΟΣ – ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Κούλουμα 12.00 Πλαζ Αγυιάς
Κούλουμα 12.00 Νότιο Πάρκο
Απονομή βραβείων Πατρινού Καρναβαλιού 2018 19.00 Αίγλη – Veso Mare

 

το πλήρες πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων παρατίθεται εδω

Πηγή: patraevents.gr

48Shares