Νέα εκρηκτικά στοιχεία στα λαδώματα NOVARTIS και ΚΕΕΛΠΝΟ, έρχονται Αμερικανοί εισαγγελείς;

Το σκάνδαλο της Novartis, οδηγεί πλέον σε φωτιά και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, καθώς τα νέα στοιχεία ειναι συντριπτικά, και αυξάνονται, σε σχέση με ότι αρχικά είχε διαφανεί

Πόσοι ασχολούνται με την αποκάλυψη των μηχανισμών λαδώματος

Περίπου 20 άτομα – ράμπο της Δημόσιας Διοίκησης ελέγχουν με πυρετώδεις ρυθμούς τα έγγραφα, που αφορούν τα δύο μεγάλα σκάνδαλα του χώρου της υγείας: αυτό της Novartis, αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα έγγραφα και οι σκληροί δίσκοι που βρίσκονται στη διάθεση των ελεγκτών παραδόθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην επικεφαλής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρία Παπασπύρου, η οποία διαδέχτηκε τον κ. Λευτέρη Ρακιτζή. Η κυρία Παπασπύρου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα ευρήματα στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis προκειμένου να συγκρίνει τη διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων από συγκεκριμένα άτομα _στελέχη του υπουργείου Υγείας_ σε σχέση με τη νομοθεσία που υπάρχει, αλλά και τους κανόνες που είχε θεσπίσει ο νόμος.

Τι δείχνουν για τη φαρμακευτική δαπάνη

Τα περισσότερα στοιχεία έχουν εντοπιστεί πριν από το 2010, ενώ φαίνεται ότι εν μέσω μνημονίου υπήρξαν ελάχιστες υπουργικές αποφάσεις μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης. Μόνο δύο υπουργοί κυβερνήσεων φαίνεται ότι επιχείρησαν να μειώσουν την δαπάνη, τόσο για τα ταμεία, όσο και των χρημάτων που καταβάλλονταν από τον ΕΟΠΥΥ.  Εντοπίζονται αποφάσεις συγκεκριμένων επιτροπών του υπουργείου Υγείας, οι οποίες ενώ η τιμή των φαρμάκων πρέπει να διαμορφώνεται από τις τρείς κατώτερες αντίστοιχες τιμές στην Ευρώπη, στη χρεοκοπημένη Ελλάδα διαμορφώνονταν από τις τρεις υψηλότερες τιμές.

Η διαδρομή του μαύρου χρήματος

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών έχουν ήδη μπει τιμολόγια με πληρωμές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε εταιρείες επικοινωνίας, οι οποίες δήθεν οργάνωναν συνέδρια. Μόνο που οι προσκεκλημένοι ήταν τα ίδια πρόσωπα που διαμόρφωναν την πολιτική του φαρμάκου στο υπουργείο υγείας επί δεκαετίες με αποτέλεσμα να εμφανίζεται και μία εικόνα του Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει. Συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί με ιδιαίτερα χαμηλή τηλεθέαση επιδοτούνταν, σχεδόν, αποκλειστικά από την εταιρεία, ενώ πληρωμές γίνονταν και σε δημοσιογράφους ή εκδότες μεταξύ των οποίων και στον εκλιπόντα με δραματικό τρόπο Π. Μαυρίκο. Γι αυτό άλλωστε αποφασίστηκε και η έφοδος στο σπίτι του. Έφοδοι έγιναν στα σπίτια περίπου 40 ατόμων, μεταξύ των οποίων και σύμβουλοι υπουργών οι οποίοι είχαν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση τιμής του φαρμάκου.

Στοιχεία από στελέχη της NOVARTIS ακουμπάνε 50 δημοσιογραφους

Οι λογαριασμοί για 48 άτομα, τα οποία είχαν κρίσιμο ρόλο ή εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis ξεσκονίζονται και από το ΚΕΦΟΜΕΠ, αφού έχει δοθεί εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γιάννη Δραγάτση να ανοιχτούν προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ύποπτες διαδρομές με πληρωμές σε πρόσωπα ή εταιρείες, τα οποία λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές για δήθεν υπηρεσίες που προσφέρουν πολλές φορές μέσω συμβολαίων. Μεταξύ των προσώπων τα οποία ερευνώνται μέσω της φορολογικής οδού για _τυχόν καταβολές και σε γιατρούς_ βρίσκονται και τα δύο στελέχη της Novartis τα οποία έχουν καταθέσει αγωγή στις ΗΠΑ και έχουν βοηθήσει ουσιαστικά στην αποκάλυψη του κυκλώματος δωροδοκίας δημοσίων λειτουργών και ιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι θέσεις – κλειδιά που κατείχαν στην εταιρεία πριν απολυθούν τους καθιστούν αδιάψευστους μάρτυρες για το μεγάλο πάρτι που γινόταν σε σχέση με τα φάρμακα στη χώρα μας, αφού η συγκεκριμένη είχαν στη διάθεση τους ονόματα, διευθύνσεις, ακόμα και τα ΑΦΜ τους, αλλά και τους λογαριασμούς τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εντοπίστηκε φάκελλος που είχε ‘χαθεί’!

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι μετά από χρόνια εντοπίστηκε από την κυρία Παπασπύρου ο φάκελος έρευνας του ΣΔΟΕ _που βρισκόταν εν υπνώσει_ σε σχέση με την Novartis στο ενώ στην εισαγγελία Διαφθοράς έψαχναν να βρουν που είχε χαθεί. Η έρευνα του ΣΔΟΕ για την Novartis είχε γίνει εδώ και πέντε χρόνια και αφορούσε πρόσωπα και εταιρείες τα οποία εμπλέκονται και στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, οι εισαγγελείς διαφθοράς που ερευνούν το μεγάλο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν εντοπίσει ομοιότητες σε πρακτικές και πρόσωπα, που δημιουργούν την εντύπωση ότι τα δύο σκάνδαλα μοιάζουν σαν συγκοινωνούντα δοχεία.

 Τί ποσά ήταν

Περίπου μισό εκατομμύριο το χρόνο δινόταν σε δημοσιογράφους και εκδότες που βρίσκονταν στο pay roll της εταιρείας, αριθμός των οποίων υπολογίζεται περίπου στους 50. Οι συγκεκριμένοι εκδότες ή δημοσιογράφοι είχαν ευθεία συνεργασία με ανώτατα πολιτικά πρόσωπα, που καθόριζαν την πολιτική  για το φάρμακο. Κατάφεραν τελικά να εγκλωβίσουν ακόμα και πρώην πολιτικό στέλεχος στη λογική της προβολής συγκεκριμένης θεραπευτικής μεθόδου,το οποίο πάντως δεν φαίνεται να είχε άλλου είδους απολαβές. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με πολιτικούς παράγοντες στις ΗΠΑ, εισαγγελείς αλλά και νομικά γραφεία τα οποία γνωρίζουν το μέγεθος του σκανδάλου και σε αυτή την ενημέρωση βασίζεται το βάρος που έριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη βουλή στη συζήτηση για τη διαφθορά. Στην Ελλάδα, συμφωνα πάντα με την εφημερίδα ΒΗΜΑ ρεπορτάζ της κας Γιάννας Παπαδάκου, υπήρξε  συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Ξένη Δημητρίου ζήτησε να έχει το νομικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση, του κ Παύλου Σαράκη.

Διεύρυνση Καταγγελιών και επιβεβαίωση των 65 εκ στη Novartis απο Αδωνι

Κάτι που έχει περάσει στα ψιλά έιναι ότι το 2014 ο κ. Σαλμάς, Υφυπουργος Υγείας και στέλεχος της ΝΔ, ισχυριζόταν πως ‘ο Άδωνις Γεωργιάδης αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους’, εκτιμώντας την επιβάρυνση στα 200 εκατ. ευρώ. Επίσης σε βίντεο του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Αδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε και στοιχεία απο τον προσωπικό του φάκελλο που ταυτοποιούν ότι οι δαπάνες που πληρώθηκαν προς της NOVARTIS ειναι 64,2 εκατομμυρια δραχμες, δηλαδη κατ ουσίαν τα πειπου 65 εκατομμύρια για τα οποία εχει καταγγελθεί. Χαρακτηριστικά οπως ανέφερε ο κος Γεωργιάδης ‘Εδώ στο προσωπικό μου αρχείο έχω όλες τις πληρωμές από τον Ιανoυάριο του 2013 μέχρι και το 2015 ανά μήνα σε όλες τις φαρμακευτικές και έχω και τη Novartis, τον Ιούλιο πήρε 11 εκατ.,Τον Αύγουστο 202 χιλιάδες, Τον Σεπτέμβριο πήρε 8 εκατ., Τον Οκτώβριο πήρε 9 εκατ.,Τον Νοέμβριο πήρε 13 εκατ.,Τον Δεκέμβριο πήρε 23 εκατ’

Ερχονται Αμερικανοί εισαγγελείς

Η έλευση των Αμερικανών εισαγγελέων στη χώρα μας θα σηματοδοτήσει εκ νέου ανανέωση του σκανδάλου της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες στο φάκελο του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI υπάρχουν συγκλονιστικές μαρτυρίες, βίντεο και καταγγελίες καθως εμπλέκονται τελικώς τουλάχιστον 10 πολιτικά πρόσωπα, βίντεο μάλιστα δείχνουν, πώς συμμετείχαν στην ευνοϊκή μεταχείριση λήψης αποφάσεων για την πολυεθνική εταιρεία.

Πηγες ρεπορτάζ Βήμα documendonews.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •