Τι κατέθεσε στους ανακριτές ο κος Σαλμάς για NOVARTIS και τι σημαίνει αυτό για όλους μας

H αποκάλυψη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου πως πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας προσέφυγε στο FBI προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis, φαινεται ότι επιβεβαιώνεται εμμέσως απο τον πρωην Υφυπουργο Υγείας κο Σαλμά.

Τι δήλωσε ο Σαλμάς

Oπως δηλωσε ο Υφυπουργος Υφειας κο Σαλμάς’Το Ελληνικό γραφείο όταν πρωτοήρθε σε επαφή μαζί μου μού εξήγησε ότι μάρτυρας εθελοντής σε συζητήσεις με το αμερικανικό γραφείο και παρουσία του, τεκμηρίωσε ότι η εταιρεία Novartis με πολεμούσε με αθέμιτες πρακτικές, μου ανέφερε πειστικά στοιχεία που θυμήθηκα τι τραβούσα από τον πόλεμο που δεχόμουν κατά την θητεία μου. Με ρώτησε εάν έχω στοιχεία που αφορούν στην Novartis και εάν ήθελα να συνεισφέρω στην έρευνα. Του είπα ότι έχω στην διάθεσή μου πορίσματα από ελεγκτικά όργανα, τα οποία θα εισέφερα στην έρευνα και αφορούν στην Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα. Συναντήθηκα μία και μοναδική φορά με δικηγόρους από το αμερικανικό γραφείο στο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και εισέφερα τα πορίσματα’. Επίσης, αναφέρει ότι του ζητήθηκε από το δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα να καταθέσει και στις Αμερικανικές αρχές, «όχι όμως ως πληροφοριοδότης διότι για όσους γνωρίζουν σε καθεστώς προστασίας μπαίνουν οι συμμετέχοντες στο αδίκημα, αλλά ως απλός μάρτυρας».

Τι σημαίνει η κατάθεση Σαλμά

Η κατάθεση Σαλμά δημιουργεί νέα δυναμική στην εξέλιξη, όπου φαίνεται πλέον να ‘τραγουδάνε’ (να αποκαλύπτουν δηλαδή στοιχεία σε ανακριτικές αρχές) όχι μόνο η γραμματέας του Αντιπροέδρου της NOVARTIS, Οπως προέκυψε στο προηγουμενο διάστημα, αλλά και πολιτικά αναμεμειγμενα πρόσωπα ανωτάτης θέσεως. Αυτη η εξέλιξη δένει το κατηγορητήριο και το κατευθύνει πλέον σε συγκεκριμένα πρόσωπα, πιθανώς επιτελικά εκείνων που κατέθεσαν, τα οποία φαίνεται να ενοχοποιούνται, παρά τις κατηγορηματικές τους αρνήσεις και ‘απειλές μηνύσεων’ έναντι πάντων. Σφίγγει ο κλοιός, και πλησιάζει η στιγμη να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

πηγη zougla.gr

57Shares