Δραματικές εξελίξεις στη NOVARTIS, ανοίγουν οι μυστικοί λογαριασμοί στην Ελβετία

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Blick σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο ελβετικός κολοσσός φαρμάκου φέρεται να έχει δωροδοκήσει Έλληνες», ανοίγουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία για το σκάνδαλο NOVARTIS.

Ποιός ζήτησε την έρευνα

Τόσο το FBI όσο και οι ελληνικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή τω ν Ελβετών στην έρευνα τους κατά της Novartis. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας ενημέρωσε ότι έλαβε δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση Novartis και τις φερόμενες δωροδοκίες στις οποίες εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία, Έλληνες γιατροί και δημόσιοι αξιωματούχοι. Τα αιτήματα για συνδρομή διαβιβάστηκαν στο τέλος του περασμένου έτους και τον Γενάρη του 2018 και εξετάζονται, όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην ελβετική δημόσια τηλεόραση RTS.

Τι δήλωσε το Ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης Φόλκο Γκάλι επιβεβαίωσε τη λήψη των δύο αιτημάτων. Τα δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή συνδέονται με έρευνες για τη Novartis και δωροδοκίες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία και Έλληνες γιατροί και δημόσιοι λειτουργοί.

Τι ποσά αφορά η έρευνα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της Novartis εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 3 δισ. ευρώ ενώ παρόμοιες πρακτικές στον τομέα της υγείας φαίνεται, όπως συμπληρώνει ο συντάκτης του άρθρου, επικαλούμενος ανθρώπους που σχετίζονται με τις έρευνες, να έχουν κοστίσει στη χώρα περίπου 23 δισ. ευρώ το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2015.

Τι δήλωσε η ιδια η NOVARTIS

Η θυγατρική της Novartis στην Ελλάδα είχε εκδώσει μια ανακοίνωση για την υπόθεση λέγοντας ότι «έχει ενημερωθεί για τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις πρακτικές της εταιρείας» και ότι «συνεργάζεται με τις αρχές».

Τι σημαίνουν όλα αυτα για Αδωνι και άλλους κατηγορούμενους

Τα παραπάνω δείχνουν ότι σφίγγει ο κλοιός, και πολύ σύντομα θα αποκαλυφθούν και άλλες πτυχές απο το κολοσσιαίο αυτό σκάνδαλο λαδώματος πολυεθνικής στο οποίο φαίνονται να εμπλέκονται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εχει την…κάλυψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και πλήθος άλλων στελεχών που εν χορώ δηλώνουν αγνοια για πρόσωπα και επαφές στο μεγάλο αυτο πανηγύρι λαδώματος. Η επέκταση της ερευνας στους λογαριασμούς αναμένεται να δέσει τις μαρτυρίες για συναντήσεις και να δωσει την χαριστική βολή στην πολιτική καρριέρα όσων αποδειχτεί ότι εμπλέκονταν, και όσων τους στηριξαν πολιτικά, και να οδηγήσει ισως νωρίτερα απο ότι αναμένονταν σε προφυλακίσεις.

 

πηγη : documentonews.gr

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •