Πόσα δισ. έχασαν σε μια μέρα οι δισεκατομμυριούχοι, λόγω του κραχ

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται κατά πάνω από 100 δισ. δολάρια τη Δευτέρα και υπέστησαν περαιτέρω απώλειες την Τρίτη, καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές σε όλο τον κόσμο, βυθίστηκαν.

Πόσα όμως έχασαν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Γουόρεν Μπάφετ, Τζεφ Μπέζος και Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχασε 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg, κυρίως διότι κατέχει πάνω από 400.000 μετοχές στην επενδυτική εταιρεία που αγόρασε το 1965. Η Berkshire είναι κύριος μέτοχος στην αμερικανική τράπεζα Wells Fargo, που υποχώρησε κατά 9,2% και ήταν η μεγαλύτερη ηττημένη στο S&P τη Δευτέρα.

Ίσως βέβαια, αυτό να μην έχει και πολύ μεγάλη σημασία για τον Μπάφετ, που έχει υποστηρίξει πολλάκις την μακροπρόθεσμη επένδυση. Η προσέγγιση αυτή μέχρι στιγμής, του απέφερε πολλά κέρδη: ο Μπάφετ θεωρείται ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο 87χρονος επενδυτής δεν ήταν ο μόνος επιχειρηματίας που έχασε μεγάλα ποσά αυτή την εβδομάδα. Στην κατάταξη του Bloomberg, 18 δισεκατομμυριούχοι έχασαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τη Δευτέρα.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, το αφεντικό του Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχασε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, μειώνοντας τον πλούτο του στα 116,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της κολοσιαίας εταιρείας λιανικής πώλησης υποχώρησαν 2,8% τη Δευτέρα.

Παρά την πτώση, ο πλούτος του Μπέζος αυξήθηκε κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια ήδη φέτος, καθώς η Amazon ανακοίνωσε τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη της.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχασε 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα και άλλα 300 εκατομμύρια την Τρίτη, με τις μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης να συνεχίζουν την πτώση τους.

Ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν της μητρικής εταιρείας Google Alphabet έχασαν κι αυτοί περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα.

Πηγή:thestival.gr

  •  
    4
    Shares
  •  
  •  
  • 4
  •