Βόμβα για τον παγκόσμιο κλάδο υγείας!

Σημαντική συνεργασία ανακοινώθηκε σήμερα μεταξύ των Amazon του Jeff Bezos, η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, και η JPMorgan Chase & Co. του Dimon, με επικεφαλής τον τελευταίο, σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται η υγειονομική περίθαλψη στους ένα εκατομμύριο Αμερικανούς εργαζόμενους στον κλάδο υγείας.

Παρότι το σχέδιο είναι στα πρώτα στάδια, και επικεντρώνεται αποκλειστικά στο προσωπικό των τριών γιγάντων μέχρι στιγμής, φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στον ευρύτερο κλάδο της υγείας. Είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση της Amazon στον τομέα, μετά μήνες εικασιών. Η συνεργασία Amazon-Berkshire-JPMorgan πιθανότατα να ωθήσει τα κέρδη των μεσαζόντων στην αλυσίδα εφοδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης.

Η είδηση για είσοδο στον κλάδο υγείας, οδηγεί σε σημαντικές απώλειες τις μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, με την μετοχή της Express Script Holding να υποχωρεί 6,43% στα $76,65, και της CVS Health 4,13% στα $80,18, ενώ η μετοχή της Amazon διαπραγματεύεται στα $1.428 με κέρδη 0,74%, της Berkshire στα $324.085 με κέρδη 0,18%, και της JPMorgan Chase στα $115,40 με απώλειες 0,69%.