Οι μεγαλύτερες ληστείες στα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων

Η οικονομική ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα, ότι θα επιθεωρήσει όλες τις συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων, και διέταξε την Coincheck να πάρει την πράξη μαζί, αφού οι χάκερ έκλεψαν ψηφιακά νομίσματα ύψους $530 εκατ. την περασμένη Παρασκευή, σε μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές ληστείες, καθώς η κλοπή τόνισε για ακόμη μία φορά τα τρωτά σημεία στις συναλλαγές των ψηφιακών νομισμάτων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα, ότι επεξεργάζεται κανόνες για τη ρύθμιση συναλλαγών επί των ψηφιακών νομισμάτων για την προστασία των επενδυτών και τη μείωση του κινδύνου απάτης. Ο κανονισμός, ο οποίος θα καλύπτει την έκδοση και την καταγραφή των ψηφιακών νομισμάτων, αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος, δήλωσε ο Emilio Aquino, αρμόδιος για την επιβολή του νόμου και την προστασία των επενδυτών.

Το τμήμα Wealth Management της Deutsche Bank δεν παρέχει συμβουλές για επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με τον Markus Mueller, Global Head of Chief Investment Office. «Τα προβληματικά θέματα περιλαμβάνουν υψηλή μεταβλητότητα, πιθανή χειραγώγηση των τιμών και απώλεια δεδομένων ή κλοπή δεδομένων», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg News, συμπληρώνοντας «Δεν το συνιστούμε, είναι μόνο για τους επενδυτές που επενδύουν κερδοσκοπικά. Υπάρχει ρεαλιστικός κίνδυνος συνολικής απώλειας». Σύμφωνα με τον Mueller, «οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών αντικατοπτρίζουν μια μεγάλη φαντασία, λόγω της τρέχουσας κατάστασης στην αγορά. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πεδίο επιστροφής σε άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως το σταθερό εισόδημα».

Η μεγαλύτερη ληστεία σε χρηματιστήριο ψηφιακών νομισμάτων ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε προχθές, στο ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincech, με τους χάκερ να κλέβουν νομίσματα αξίας $530 εκατ. Η δεύτερη μεγαλύτερη ήταν αυτή της Mt. Gox το 2014, όταν και είχαν κλαπεί νομίσματα αξίας $480 εκατ. Στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται οι μεγαλύτερες ληστείες ψηφιακών νομισμάτων τα τελευταία χρόνια.

Πηγή γραφήματος:Bloomberg

Το bitcoin διαπραγματεύεται στα $11.376 με απώλειες 4,63%, και κεφαλαιοποίηση $191 δισ.

Το ethereum διαπραγματεύεται στα $1.189,10 με οριακές απώλειες 0,09%, και κεφαλαιοποίηση $116 δισ.

Το ripple διαπραγματεύεται στα $1,30000 με κέρδη 2,35%, και κεφαλαιοποίηση $52 δισ.

Το bitcoin cash διαπραγματεύεται στα $1.987,10 με απώλειες 1,53%, και κεφαλαιοποίηση $28 δισ.

Το cardano διαπραγματεύεται στα $0,60424 με απώλειες 5,67%, και κεφαλαιοποίηση $16 δισ.

Το συμβόλαιο λήξης Φεβρουαρίου 2018, διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του CBOE στα $11.200, και στο χρηματιστήριο της CME στα $11.180.

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •