Τον πρώτο κανονισμό ψηφιακών νομισμάτων εξέδωσε η Νότια Κορέα

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δημοσίευσε δύο δέσμες προηγουμένως κατευθυντήριων γραμμών, οι οποίες καθορίζουν τα ρυθμιστικά μέτρα για τα ψηφιακά νομίσματα. Εκτός από τις λεπτομέρειες του νέου συστήματος πραγματικού ονόματος για τον τερματισμό της ανώνυμης διαπραγμάτευσης των ψηφιακών νομισμάτων, η κυβέρνηση δημοσίευσε και τις κατευθυντήριες γραμμές για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για τις τράπεζες που παρέχουν υπηρεσίες σε ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων. Στις 30 Ιανουαρίου, το σύστημα πραγματικού ονόματος θα είναι online για υπηρεσίες κατάθεσης και ανάληψης σε λογαριασμούς ψηφιακών νομισμάτων, με τους υπάρχοντες εικονικούς λογαριασμούς να μετατρέπονται σε πραγματικό. Έξι μεγάλες τράπεζες θα εφαρμόσουν το νέο σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των Shinhan Bank, της Nonghyup Bank, της Kookmin Bank, της Hana Bank και της Gwangju Bank.
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο επικεφαλής της Hermitage, Μπιλ Μπράουντερ, μίλησε με το «Squawk Box» του CNBC. Κατά την άποψή του, οι κυβερνήσεις θα ρυθμίσουν τελικά όλα τα ψηφιακά νομίσματα, προσθέτοντας: το Bitcoin και άλλες κρυπτοσυχνότητες είναι ένας τρόπος για τους κακούς δικτάτορες ή εγκληματίες να παρακάμπτουν τις κυρώσεις.

Το bitcoin διαπραγματεύεται στα $11.080 με κέρδη 5,80%, και κεφαλαιοποίηση $184 δισ.

Το ethereum διαπραγματεύεται στα $1.007,80 με κέρδη 5,24%, και κεφαλαιοποίηση $97 δισ.

Το ripple διαπραγματεύεται στα $1,38000 με κέρδη 9,66%, και κεφαλαιοποίηση $52 δισ.

Το bitcoin cash διαπραγματεύεται στα $1.633,20 με κέρδη 5,21%, και κεφαλαιοποίηση $27 δισ.

Το cardano διαπραγματεύεται στα $0,557356 με κέρδη 5,13%, και κεφαλαιοποίηση $14 δισ.

Το συμβόλαιο λήξης Φεβρουαρίου 2018, διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του CBOE στα $10.980 με όγκο 3.012 συμβόλαια, ενώ στο χρηματιστήριο της CME διαπραγματεύεται στα $11.130 με όγκο 93 συμβόλαια.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •