Ρον Πωλ: Το ‘λουκέτο'(shutdown) στις ΗΠΑ, δεν είναι για πολεμοκάπηλους. Αυτοί θα συνεχίσουν να ροκανίζουν και κυβερνούν!

Ζούμε ξανά ενα ‘deja-vu’ όπως θα έλεγε ο μύθος του μπέιζμπολ Yogi Berra. Οι πολιτικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας λένε ότι έρχεται το…τέλος του κόσμου, επειδή δεν θα μπορούσε να γίνει ένας «συμβιβασμός» στην 11η ώρα μεταξυ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για να κρατηθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ σε πλήρη λειτουργία.
Οι Ρεπουμπλικανοί κατηγορούν τους Δημοκρατικούς για την επιμονή τους ωστε με τη νομοθεσία να επωφεληθούν περίπου 700.000 «ονειροπόλοι» – μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα ως παιδιά. Οι δημοκράτες κλείνουν τις υπηρεσίες για τον Donald Trump, ελπίζοντας να κερδίσουν πολιτικά σημεία από την αντιλαϊκή του ιδιότητα. Οι τίτλοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης ανακυκλώνονται, επαναλαμβάνοντας ότι έλεγαν στο τελευταίο φαινομενικό «κλείσιμο». Είναι θέμα κομματικό στην Ουάσινγκτον, μας λένε τα mainstream media! Οι ίδιοι οι ‘ειδήμονες’ ζητούν από την τηλεόραση να παραμερίσουν τις διαφορές και να συνεργαστούν για τον… αμερικανικό λαό!

Υπάρχει πολιτική συμπαιγνία τώρα στις ΗΠΑ, σε πόλεμο και κατασκοπεία
Μην αφήνετε τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης να σας ξεγελάσουν. Παρά την εμφάνιση άγριου κομματικού πολέμου, η αλήθεια είναι ότι και τα δύο πολιτικά κόμματα συμφωνούν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα.
Και τα δύο κόμματα υποστηρίζουν τον αέναο, αδήλωτο πόλεμο. Και τα δύο μέρη ψήφισαν την περασμένη εβδομάδα για να συνεχίσουν την αναστολή της Τέταρτης Τροποποίησης, παρέχοντας στον Πρόεδρο Ντόναλτ Τράμπ και τη Διοίκησή του την «εξουσία» να συνεχίσουν να κατασκοπεύουν όλους τους Αμερικάνους χωρίς ένταλμα για άλλα έξι χρόνια. Τόσο για τους Δημοκρατικούς μιλούν ότι δεν μπορούσαν να εμπιστευτουν τον Πρόεδρο Τραμπ: τον έχουν εμπιστευτεί με την εξουσία να μας κατασκοπεύουν για άλλα έξι χρόνια!
Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν όρια δαπανών για το κράτος πρόνοιας-πολέμου. Και τα δύο μέρη συμφωνούν ότι το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό θα πρέπει να συνεχίσει να χειρίζεται το νόμισμά μας προς όφελος των μεγάλων τραπεζών, των καλώς συνδεδεμένων εταιρειών και της Wall Street.
Ενώ θέλουν να μας τρομάξουν υποστηρίζοντας ότι η διακοπή υπηρεσιών θα κλείσει τον αμερικανικό στρατό, κάνοντας μας λιγότερο ασφαλείς, το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις του Πενταγώνου στο εξωτερικό θα συνεχιστούν χωρίς παύση. Ο υπουργός Άμυνας Mattis μας διαβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο ότι «οι καθημερινές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο – τα πλοία και τα υποβρύχια θα παραμείνουν στη θάλασσα, τα αεροσκάφη μας θα συνεχίσουν να πετούν και οι πολεμιστές μας θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τρομοκράτες σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία».

Το βαθύ κράτος των πολεμοκάπηλων λειτουργεί ασταμάτητα
Με άλλα λόγια, το Πεντάγωνο θα λειτουργήσει σαν να μην υπάρχει καμμιά Νομοθεσία για να το σταματήσει. Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Αυτό είναι αλήθεια εδώ και πολύ καιρό!
Οι Αμερικανοί πρέπει να καταλάβουν ότι ένα μεγάλο μέρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι για τον αυτόματο πιλότο. Το βαθύ κράτος κρατάει τα χαρτιά ανεξάρτητα από το ποιος εκλέγεται ή πόσο καιρό κλείνει η κυβέρνηση. Η CIA θα συνεχίσει να οπλίζει τρομοκράτες και να σχεδιάζει να ανατρέψει τις κυβερνήσεις στο εξωτερικό. Το τμήμα «Δικαιοσύνη» θα συνεχίσει να εκδίδει ποινές φυλάκισης για άτομα που χρησιμοποιούν μαριχουάνα ακόμα και σε κράτη που έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα. Η NSA θα συνεχίσει να μας κατασκοπεύει χωρίς ένταλμα και να μας λέει ότι θα μας κρατήσει ασφαλείς και ελεύθερους.
Μας λένε ότι όλο το «μη ουσιαστικό» προσωπικό θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το Κογκρέσο να συμφωνήσει να ξεκινήσει ξανά τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, το πραγματικό «μη ουσιαστικό» προσωπικό είναι τα περισσότερα Μέλη του Κογκρέσου τους! Ίσως η αμοιβή τους να αγκυροβοληθεί για κάθε ημέρα που προσποιούνται ότι βρίσκονται σε σύγκρουση. Ο μόνος κίνδυνος, φυσικά, είναι ότι θα φτάσουν στον αναπόφευκτο συμβιβασμό ακόμα νωρίτερα.

Θα κλείσει μόνο ότι πραγματικά έπρεπε να ειναι ανοικτό!
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Αμερικανοί θα παρατηρήσουν ότι η κυβέρνηση θα κλείσει θα είναι κλειστά για οποιοδήποτε εθνικό πάρκο ή άλλη τέτοια εγκατάσταση που οι Αμερικανοί θέλουν να επισκεφθούν. Αυτός είναι ο τρόπος τιμωρίας των Αμερικανών.
Ποιος κερδίζει όταν τελικά ανακοινωθεί ένας «συμβιβασμός»; Όχι ο αμερικανικός λαός, αυτό είναι σίγουρο! Ο νικητής θα είναι, ως συνήθως, η μεγάλη, η γιγαντιαία κυβέρνηση.

Ρον Πώλ, πρόεδρος του ‘Ινστιτούτου Ρον Πωλ’

Πηγή, Ινστιτούτο Ρον Πώλ: What to Really Expect From the Government Shutdown, Ron Paul

Σημείωση : O Ρον Πωλ ειναι ο σημαντικότερος Libertarian πολιτικός στις ΗΠΑ, πρώην υποψήφιος πρόεδρος με το Libertarian Party, και μία από τις ελάχιστες φωνές κριτικής σκέψης στις ΗΠΑ, με απόψεις που συχνά έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το μιλιταριστικό κεφάλαιο και τους μεγαλοτραπεζίτες.

(Μετάφραση και Υπότιτλοι: new-economy.gr)

37Shares