Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο facebook τις επόμενες εβδομάδες

Το Facebook αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στο Feed News, δίνοντας προτεραιότητα στις προσωπικές αναρτήσεις από την οικογένεια και τους φίλους πάνω σε βίντεο και δημοσιεύσεις από επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης, όπως ανακοίνωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg αργά την Πέμπτη.
Ο κ. Ζουκερμπεργκ ανέφερε: «ότι γίνονται οι σαρωτικές αλλαγές για να «ενθαρρυνθούν οι ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων», παρότι αναγνώρισε ότι μπορεί να βλάψει την κατώτατη γραμμή της εταιρείας. Καθώς θα το βγάλουμε αυτό, θα δείτε λιγότερο δημόσιο περιεχόμενο, όπως αναρτήσεις από επιχειρήσεις, μάρκες και μέσα ενημέρωσης. Κάνοντας αυτές τις αλλαγές, περιμένω το χρόνο που ξοδεύουν οι άνθρωποι στο Facebook και κάποια μέτρα εμπλοκής θα μειωθούν. Αλλά αναμένω επίσης ότι ο χρόνος που ξοδεύετε στο Facebook θα είναι πιο πολύτιμος. Οι χρήστες διαπίστωσαν ότι οι θέσεις των επιχειρήσεων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης εξαφανίζουν τις προσωπικές στιγμές που μας οδηγούν να συνδεθούμε περισσότερο μεταξύ τους».

Επίσης πρόσθεσε ότι «οι ακαδημαϊκές σπουδές και η εσωτερική έρευνα διαπίστωσαν ότι το συναίσθημα είναι «πιο συνδεδεμένο και λιγότερο μοναχικό. . . συσχετίζεται με μακροπρόθεσμα μέτρα ευτυχίας και υγείας. Από την άλλη πλευρά, η παθητική ανάγνωση άρθρων ή η παρακολούθηση βίντεο – ακόμα κι αν είναι διασκεδαστικές ή ενημερωτικές – μπορεί να μην είναι τόσο καλή».

Ουσιαστικά ο κ. Zuckerberg δήλωσε, ότι θέλει τους χρήστες να αισθάνονται καλύτερα για τη χρήση του Facebook, συμπληρώνοντας ότι οι χρήστες θα αρχίσουν να παρατηρούν αλλαγές στις ειδήσεις τους τις ερχόμενες εβδομάδες.
Η μετατόπιση των προτεραιοτήτων ενδέχεται να προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς εκδότες και επιχειρήσεις που βασίζονται στο Facebook για να προσεγγίσουν πελάτες. Εξάλλου, αυτό αποδείχθηκε και στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με την μετοχή της εταιρείας να ολοκληρώνει με απώλειες 4,47%, κλείνοντας στα $179,37, λόγω της ανησυχίας των επενδυτών ότι οι αλλαγές αυτές ίσως επηρεάσουν τα μελλοντικά αποτελέσματα της εταιρείας.

116Shares