Αυστηρές προειδοποιήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Φιλιππίνων

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Φιλιππίνων προειδοποίησε σήμερα τους επενδυτές να επιδείξουν προσοχή, όταν προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) που περιλαμβάνουν κρυπτοσυχνότητες. Η προειδοποίηση ήρθε, αφού ανακάλυψε ότι «ορισμένες εταιρείες, άτομα ή ομάδες ατόμων» προσελκύουν το επενδυτικό κοινό να συμμετάσχει σε ICO μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και των ιστοσελίδων τους και να αγοράσουν το αντίστοιχο εικονικό νόμισμα. Ένα ICO είναι η αρχική πώληση ενός εικονικού νομίσματος στο κοινό, συνήθως με σκοπό την άντληση κεφαλαίων για νεοσύστατες επιχειρήσεις ή χρηματοδότηση ανεξάρτητων έργων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετώπισε τα ψηφιακά νομίσματα μάλλον με αργή και σταθερή προσέγγιση, σε σύγκριση με μερικές από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις παγκοσμίως, όπως η Κίνα, για παράδειγμα, η οποία ξεκίνησε ένα σαρωτικό σύνολο απαγορεύσεων για την κρυπτογράφηση τον περασμένο Σεπτέμβριο, που τελικά κατέληξε αρκετά ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων να αναγκάζονται να διακόψουν την λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, η έλλειψη ενιαίου κανονιστικού πλαισίου από τις ΗΠΑ δεν έχει καταστήσει τη χώρα κατάλληλη, όπως για παράδειγμα η Ελβετία, η οποία έχει καταστεί παγκόσμιος κόμβος για την τεχνολογία blockchain, καθώς και η έδρα της Ένωσης Crypto Valley.

Οι βόρειοι κορεάτες χάκερ, φαίνεται να έχουν βρει έναν τρόπο να εκτοξεύσουν ένα αντίπαλο ψηφιακό νόμισμα στο Bitcoin, επιτρέποντας ενδεχομένως στο καθεστώς να εισπράττει την άνοδο των εικονικών μετρητών και να αποφεύγει τις συνέπειες που καταστρέφουν την οικονομία του, σύμφωνα με μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Το bitcoin διαπραγματεύεται στα $14.711 με απώλειες 3,94%, και κεφαλαιοποίηση $250,6 δισ.

Το ethereum διαπραγματεύεται στα $1.191 με κέρδη 4,91%, και κεφαλαιοποίηση $117,5 δισ.

Το ripple διαπραγματεύεται στα $2,3000 με απώλειες 7,43%, και κεφαλαιοποίηση $91,7 δισ.

Το bitcoin cash διαπραγματεύεται στα $2.400,80 με απώλειες 0,33%, και κεφαλαιοποίηση $40,98 δισ.

Το cardano διαπραγματεύεται στα $0,86340 με απώλειες 6,76%, και κεφαλαιοποίηση $22,3 δισ.

Το συμβόλαιο λήξης Ιανουαρίου 2018, διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του CBOE στα $14.780 με όγκο 680 συμβόλαια, ενώ στο χρηματιστήριο της CME διαπραγματεύεται στα $14.670 με όγκο 95 συμβόλαια.

2Shares