Τί σχεδιάζει η Τράπεζα της Αγγλίας για το ψηφιακό νόμισμα;

Το πολυετές ερευνητικό πρόγραμμα της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) σχετικά με τις συνέπειες ενός ψηφιακού νομίσματος που υποστηρίζεται από την κεντρική τράπεζα, θα μπορούσε να προσθέσει ένα άλλο επίπεδο αξιοπιστίας στον χώρο κρυπτογράφησης, αλλά μπορεί να έχει και άλλες σημαντικές συνέπειες για το Bitcoin (BTC). Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του BoE, εάν μια κεντρική τράπεζα εκδόσει ένα ψηφιακό νόμισμα, “όλοι συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εκτός από τις τράπεζες”, θα μπορούσαν να κάνουν πληρωμές και να αποθηκεύσουν χρήματα ψηφιακά, εκτός από την πραγματοποίηση πληρωμών σε μετρητά. Και αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τη νομισματική πολιτική και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα του Bitcoin και άλλων συνθηκών πληρωμής Altcoin, είναι ότι τα χρήματα μπορούν να μετακινηθούν ψηφιακά μακριά από τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας. Ένα ψηφιακό νόμισμα υποστηριζόμενο από την BoE θα έδινε στην κεντρική τράπεζα περισσότερη εποπτεία των χρηματικών ροών, παρέχοντας παράλληλα στον χρήστη όλα τα πλεονεκτήματα της ταχύτητας και της αποδοτικότητας της υποκείμενης τεχνολογίας blockchain.

Η Βόρεια Κορέα χτυπάει για ένα νέο σκοπό, ισχυρίζεται η Νότια Κορέα. Οι βορειοκορεάτες χάκερ, γνωστοί ως Andariel, παραβίασαν έναν διακομιστή σε εταιρεία στη Νότια Κορέα για να κλέψουν 70 νομίσματα Monero το περασμένο καλοκαίρι, όπως μετέδωσε το Bloomberg σήμερα, επικαλούμενο την ανάλυση της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας. Τα κέρματα, που υποστηρίζονται από μουσικούς όπως η Mariah Carey και η Fall Out Boy, ήταν αξίας $25.000.

Παρά το γεγονός ότι ο Charlie Lee πούλησε τις συμμετοχές του στο litecoin, το Ίδρυμα Litecoin φαίνεται να έχει λάβει πρόσθετες δωρεές από τον Lee, αποφεύγοντας την αυστηρή αποτύπωση του νομίσματος για να επιτύχει μια ηπιότερη ανάπτυξη. Αλλά το γεγονός παραμένει ότι παρά τις διορθώσεις, το litecoin κατάφερε να κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος της απόδοσης που κέρδισε από τα επίπεδα των $100.

Το bitcoin διαπραγματεύεται στα $13.579 με κέρδη 0,27%, και κεφαλαιοποίηση $233 δισ.

Το ripple διαπραγματεύεται στα $2,02 με απώλειες 1,51%, και κεφαλαιοποίηση $91 δισ.

Το ethereum διαπραγματεύεται στα $841,18 με κέρδη 12,47%, και κεφαλαιοποίηση $84,6 δισ.

Το bitcoin cash διαπραγματεύεται στα $2.399 με κέρδη -0,72%, και κεφαλαιοποίηση $42 δισ.

Το cardano διαπραγματεύεται στα $0,756757 με κέρδη 7,09%, και κεφαλαιοποίηση $20 δισ.

Το συμβόλαιο λήξης Ιανουαρίου 2018, διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του CBOE στα $13.750 με όγκο 1.058 συμβόλαια, ενώ στο χρηματιστήριο της CME διαπραγματεύεται στα $14.740 με όγκο 208 συμβόλαια.

24Shares