Προειδοποίηση του μεξικανικού υπουργείου οικονομικών για το bitcoin

Oι ομάδες υποστήριξης των ψηφιακών νομισμάτων στις ΗΠΑ, προσανατολίζονται για την άσκηση πιέσεων στην Ουάσινγκτον το 2018. Οργανισμοί όπως το Επιμελητήριο Ψηφιακού Εμπορίου, το Coin Center Inc. και το Foundation Bitcoin δηλώνουν ότι ανησυχούν για την άμβλυνση της καινοτομίας.

Οι κορυφαίοι στόχοι τους περιλαμβάνουν νομοσχέδιο της Γερουσίας που θα περιέχει το ψηφιακό νόμισμα σε μια ενημέρωση των νόμων για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, απαιτώντας περισσότερες οντότητες να αστυνομεύουν δυνητικά παράνομες συναλλαγές. Ορισμένοι, είναι υπέρ ενός νομοσχεδίου το οποίο θα απαλλάσσει τις συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα μέχρι και $600 από την υποχρέωση φόρου κεφαλαιουχικών κερδών.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, η πρόεδρος της FED, Janet Yellen, ανέφερε σχετικά με το bitcoin, πως διαδραματίζει πολύ μικρό ρόλο στο σύστημα πληρωμών και δεν αποτελεί σταθερή πηγή αξίας, ενώ δεν είναι νόμιμο χρήμα παρά μόνο ένα κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο.

Στη μηχανή αναζήτησης της Google, το bitcoin αποτελεί το δεύτερο, μετά τον τυφώνα Ίρμα, προς αναζήτηση στοιχείο πληροφοριών.

Οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν ακόμη την έκδοση στις ΗΠΑ του Ρώσου Aleksandr Vinnik, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος $4 δισ. μέσω του ψηφιακού νομίσματος bitcoin, έπειτα από το αίτημα των αμερικανικών εισαγγελικών αρχών.

Οι μεξικανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα και τις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO), προειδοποιώντας τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί, καθώς τα πρώτα είναι εξαιρετικά ασταθή και επικίνδυνα, ενώ τα δεύτερα ενδέχεται να παραβιάζουν τους χρηματοοικονομικούς νόμους του Μεξικού.

Το bitcoin διαπραγματεύεται στα $16.568 με κέρδη 2,69%, και κεφαλαιοποίηση $279 δισ.

Το bitcoin cash διαπραγματεύεται στα $1.943,80 με κέρδη 22,96%, και κεφαλαιοποίηση 32,5 δισ.

Το ethereum διαπραγματεύεται στα $707,86 με κέρδη 2,34%, και κεφαλαιοποίηση $69,5 δισ.

Το συμβόλαιο λήξης Ιανουαρίου 2018 του bitcoin, διαπραγματεύεται στα $17.190 με όγκο 277 συμβολαίων.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •