Το πρώτο index fund ψηφιακών νομισμάτων είναι γεγονός

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, αναμένεται να δεχθεί την δημιουργία κανονισμών επί των συναλλαγών του ψηφιακού νομίσματος bitcoin, αλλά όχι να τους απαγορέψει.

Η Bitwise Asset Managemnt δημιούργησε τον πρώτο δείκτη παγκοσμίως, Hold 10, ο οποίος θα περιέχει τα δέκα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα βάση της κεφαλαιοποίησης τους, με την εταιρεία να δέχεται τα πρώτα τέσσερα εκατομμύρια από επενδυτές, όπως ο Keith Rabois, David Sachs, και Naval Ravikant.

Στο ερώτημα εάν το bitcoin αποτελεί απειλή για τον χρυσό, η Goldman Sachs απαντά κατηγορηματικά, πως όχι. Κι αυτό διότι παρά την αυξημένη μεταβλητότητα του ψηφιακού νομίσματος και την κεφαλαιοποίηση των 275 δισ. δολαρίων, δεν μπορεί να απειλήσει την αγορά 8,3 τρισ. δολαρίων, όπως ανέφεραν σε σημείωμα τους οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, Jeffrey Currie και Michael Hinds. Σημειώνουν επίσης, ότι:

Οι δεξαμενές των επενδυτών είναι πολύ διαφορετικές:

1) Οι επενδυτές χρυσού που χρησιμοποιούν ETF’s σε χρηματιστήρια, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή δείκτες βασικών προϊόντων καλύπτονται από κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ακόμη και με φυσική διαπραγμάτευση κοσμημάτων, ράβδων και κερμάτων. Αντιθέτως, υπάρχει ελάχιστη σαφήνεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να γίνουν συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων για να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες, δημιουργώντας τεράστια εμπόδια για τους επαγγελματίες επενδυτές.

Δεν υπάρχουν ευδιάκριτες εκροές χρυσού από τα ETF’s:

2) Δεν υπάρχουν αποδείξεις μαζικής εξόδου από τον χρυσό, με τα συνολικά ETFs που διακρατούν χρυσό, να βρίσκονται κοντά στο υψηλότερο σημείο από τον Μάιο του 2013

Ο money manager της BlackRock και υπεύθυνος για την Ασία και τον Ειρηνικό, Belind Boa, ανέφερε ότι οι αποτιμήσεις του ψηφιακού νομίσματος bitcoin είναι εξαιρετικά τρομακτικές, καθώς δεν αποτελεί χρηματοοικονομικό προϊόν, όπως μετοχές ή τίτλοι σταθερού εισοδήματος, για τους οποίους η BlackRock θα ήθελε να επενδύσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευφορίας που επικρατούσε χθες, αποτελεί το γεγονός πως στις πέντε πρώτες ώρες της δεύτερης μέρας διαπραγμάτευσης του συμβολαίου του bitcoin, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα $2,6 εκατ. έναντι $35 εκατ. την πρώτη μέρα.

Το bitcoin διαπραγματεύεται στα $16.720 με απώλειες 0,20%, με την κεφαλαιοποίηση στα $281 δισ.

Το bitcoin cash διαπραγματεύεται στα $1.537,60 με κέρδη 9,17%, με την κεφαλαιοποίηση στα $28,7 δισ.

Το ethereum διαπραγματεύεται στα $537,12 με κέρδη 4,29%, με την κεφαλαιοποίηση στα $51,81 δισ.

Το συμβόλαιο λήξης Ιανουαρίου ‘18 του bitcoin διαπραγματεύεται στα $17.780, με τον όγκο στα 436 συμβόλαια.

  •  
    5
    Shares
  •  
  •  
  • 5
  •