Κατάρρευση πλατφόρμας bitcoin στην Ζιμπάμπουε

Τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά για την τιμή του bitcoin συνεχίζονται, φθάνοντας νωρίς το πρωί στα $17.160, καθώς την Κυριακή θα τεθεί προς διαπραγμάτευση το πρώτο παράγωγο (futures) επί του ψηφιακού νομίσματος. Τα σημαντικότερα νέα του ψηφιακού νομίσματος είναι:

Η άνοδος της τιμής του bitcoin οδηγεί σε σημαντικά κέρδη και τις τιμές των μετοχών των εταιρειών που σχετίζονται με αυτό. Μερικές από αυτές είναι: Remixpoint με άνοδο σήμερα 16%, και 18% σε δύο μέρες, Infoteria με άνοδο 8,9% σε δύο μέρες, Fisco Ltd με άνοδο σήμερα 3,9%, GMO Internet με άνοδο σε δύο μέρες 12%, SBI Holdings με άνοδο σε δύο μέρες 8,8% και 25% σε δύο εβδομάδες, PC Partner Group με άνοδο 2,4% σε δύο μέρες, και Ysstech Info-tech και Global Infotech με άνοδο σήμερα 6,1% και 4,1% αντίστοιχα.

Πηγή γραφήματος:Bloomberg

Εκτός όμως από τις μετοχές των εταιρειών που ήδη επωφελούνται από την άνοδο της τιμής του bitcoin, υπάρχουν κι άλλες που αναμένεται να επωφεληθούν από την δημιουργία νέων ψηφιακών νομισμάτων, όπως παρατηρούμε στον παρακάτω πίνακα.

Πηγή γραφήματος:Bloomberg

Το ψηφιακό χρηματιστήριο Huobi αναμένεται να συνεργαστεί με την επενδυτική εταιρεία SBI με έδρα την Ιαπωνία, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα χρηματιστήριο ψηφιακών νομισμάτων, με τις τιμές να διαπραγματεύονται σε γιεν.

Σε κατάρρευση οδηγήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί η μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα στην Ζιμπάμπουε, Golix, έπειτα από την σημαντική άνοδο που πραγματοποίησε το bitcoin φθάνοντας στα $26.000 , με την λόγο πλατφόρμα να μην μπορεί να πραγματοποιήσει καταθέσεις και πληρωμές.

  •  
    9
    Shares
  •  
  •  
  • 9
  •