Νικόλαος Ζόμπολας: Η Ασφαλιστική Αγορά δίνει Υπεραξία στο ΑΕΠ

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα από την είσπραξη του φόρου ασφαλίστρων για το 2016, που ανέρχονται σε 400 εκ € !
Ο φόρος αυτός ψηφίστηκε επί μνημονίων και επιβαρύνθηκαν από κοινού καταναλωτές και ασφαλιστικές εταιρίες και το ποσό αυτό αποτελεί το 5% της ετήσιας κρατικής δαπάνης για συντάξεις. Καταλαβαίνετε την πολλαπλή προσφορά και προστασία των πολιτών.
Η ενδυνάμωση της ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα, που κινείται επί δεκαετίες σε εξόχως χαμηλά επίπεδα (3% ΑΕΠ) και που μπορεί να διπλασιαστεί πολύ εύκολα, ακόμα και σε περίοδο ύφεσης, μπορεί να αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη στην ελληνική οικονομία και στο ΑΕΠ της χώρας.
Αρκεί να το θέλουν και οι πολιτικοί μας και να ξεφύγουν από τα ένοχα κόμπλεξ της αντιπαράθεσης της με την κοινωνική ασφάλιση. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αρκεί να δώσουν (ανέξοδα) κίνητρα στους πολίτες και θα ωφεληθούν όλοι.
Η αύξηση της πίτας της ασφαλιστικής αγοράς, θα προκαλέσει πολλαπλάσια αύξηση στο ΑΕΠ, μέσω των 50,000 ανθρώπων που ασχολούνται με αυτή, οι οποίοι είναι μάλιστα υψηλής μορφωτικής και κοινωνικής κατάστασης, θα κινητοποιήσει τον χρηματοοικονομικό κλάδο μέσω των επενδύσεων των αποθεματικών των ασφαλιστικών εταιριών, που υπολογίζονται σε 5 δις και θα φέρει ανάπτυξη και στους κλάδους γύρω από την ασφαλιστική αγορά, που υπολογίζονται σε 20.
Κυρίως όμως θα εγκαθιδρύσει την ασφαλιστική συνείδηση, που με την σειρά σας θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, οι οποίοι κατά 60% (!!) πλέον δεν εμπιστεύονται την κοινωνική ασφάλιση (MRB).
Βέβαια δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί που δεν αντιλαμβάνονται τα οφέλη και δεν μας ακούνε, πάντα κοντόφθαλμοι ήταν, φταίνε και τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς που φοβούνται και δεν κινούνται επιθετικά με όραμα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, τον παλμό τον δίνουμε οι ασφαλιστές πάντα, αλλά χρειαζόμαστε θεσμική και πολιτειακή υποστήριξη.
Ένας σημαντικός παράγοντας υποστήριξης μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, είναι ο επιμελητηριακός θεσμός, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βραχίονα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών και του κράτους.
Εμείς οι ασφαλιστές ανήκουμε στα Επαγγελματικά επιμελητήρια και είναι ευκαιρία τώρα στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (2-4 Δεκεμβρίου), του μεγαλύτερου της χώρας, να δείξουμε δυναμικό παρών.

Νικόλαος Ζόμπολας
Ασφαλιστικός Πράκτορας-Στατιστικολόγος

Υποψήφιος Σύμβουλος ΕΕΑ (τμ.υπηρεσιών)
Με τον συνδυασμό «Το Επιμελητήριο Μας»-Ι.Χατζηθεοδοσίου (πρόεδρος ΕΕΑ)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •