Προβλήματα για την μετοχή της εταιρίας του BITCOIN

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Η πρόοδος της τεχνολογίας συνήθως διαμορφώνει νέα ήθη και έθιμα, όχι μόνο στις κοινωνίες, αλλά και στα χρηματιστήρια. Πριν δεκαετίες, η εμφάνιση ηλεκτρονικών υπολογιστών αντιμετωπίστηκε στην αρχή με δυσπιστία, αλλά αργότερα έγινε απαραίτητη, τουλάχιστον για όποια εταιρεία ήθελε να αναπτυχθεί και να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Στην εποχή που ζούμε, ακούμε σχεδόν καθημερινά για ηλεκτρονικά νομίσματα και ηλεκτρονικά πορτοφόλια, χωρίς όμως να αντιλαμβανόμαστε (τουλάχιστον οι περισσότεροι) τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα του χρήματος. Το πιο γνωστό από τα διάφορα κρυπτονομίσματα τα οποία κυκλοφορούν, είναι αυτό του bitcoin.

Μια από τις εταιρείες η οποία επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, από άποψη δημιουργίας και ανάπτυξης, είναι η Riot Blockchain. Η εν λόγο εταιρεία, παρότι είναι μικρή ακόμη, μιας και τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ανήθαν στα $24.000 (ναι ακριβώς!) έναντι $24.000 του δευτέρου τριμήνου, και τα EBITDA στα $560.000 έναντι $1.040.000 το δεύτερο τρίμηνο, φιλοδοξεί να αναπτύξει τις δραστηριότητες της στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Μόλις χθες, ανακοίνωσε την εξαγορά της Verady, που εχει εξειδίκευση στη χρηση της τεχνολογιας αυτής στον κλάδο λογιστικής, ενώ παράλληλα έχει ήδη επενδύσει στις Coinsquare inc, και Tesspay inc.

Από τεχνικής άποψης, η κεφαλαιοποίηση της στο χρηματιστήριο ανέρχεται στα $98 εκ., με την μετοχή να πραγματοποιεί χθες απώλειες (βλ. γράφημα παρακάτω) 33,98%, στα $15,54. Από τα χαμηλά έτους ($2,66) έχει ενισχυθεί 587%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη απόδοση έναντι των ανταγωνιστών της, IDXX, NEODGEN, MYGN, και IMMU, με το υψηλό 52 εβδομάδων να βρίσκεται στα $24.

Πηγή γραφήματος:www.stockcharts.com

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα παραπάνω, και ο τομέας των κρυπτονομισμάτων θυμίζει αρκετά αυτόν, των κινητών τηλεφώνων ή των υπολογιστών. Το πως όμως θα εξελιχθεί μία εταιρεία ουδείς το γνωρίζει, αυτό όμως που γνωρίζει κάθε επενδυτής είναι ένα: πως το κυνήγι ευκαιριών στα χρηματιστήρια είναι ένα πολυδάπανο και χρονοβόρο χόμπι.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    34
    Shares
  •  
  •  
  • 34
  •