30 χιλ. ευρώ πρόστιμο στον Δήμο Καλλιθέας, για επιδόματα ευθύνης

Τα κατορθώματα του νομικού προσώπου του δήμου ΟΠΑΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ που μετέτρεψε τη ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας σε λιμάνι (με τον παράνομο μέχρι και σήμερα ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου COSMOS) και έφερε τον ΕΘΝΙΚΟ από τον Πειραιά στην Καλλιθέα, δεν έχουν τέλος σύμφωνα με έκθεση ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών.

Προχωράμε λοιπόν σήμερα σε νεώτερες αποκαλύψεις για τα «κατορθώματα» του Νομικού Προσώπου, για να ενημερωθούν τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και οι πολίτες που αποφασίζουν με τη ψήφο τους ποιοι διαχειρίζονται την εξουσία.

Το τμήμα του ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών που παρουσιάζουμε σήμερα, διαπίστωσε για άλλη μια φορά κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση και επέβαλε πρόστιμο περίπου 30000 ευρω από παραβάσεις νομοθεσίας.

Επιδόματα Ευθύνης χωρίς να υπάρχουν θέσεις ευθύνης στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

ΕΥΡΗΜΑ 13 Eλέγχου του Υπουργείου Οικονομικών

ΣΥΣΤΑΣΗ 1 Φτιάξτε αν θέλετε ένα καινούργιο οργανόγραμμα με τα καθήκοντα των υπαλλήλων γραφείου εντος προθεσμίας 6 μηνών

ΣΥΣΤΑΣΗ 2 Να διακοπεί άμεσα η καταβολή επιδόματος ευθύνης στις υπευθύνους παιδικών σταθμών Να προσδιοριστεί ακριβώς το πoσό που κατεβλήθη μέχρι τότε, εντος προθεσμίας 2 μηνών. Με έναν πρόχειρο δικό μας υπολογισμό 12 εργαζόμενοι επι 100 ευρω επίδομα επι 24 μήνες μας κάνει γύρω στα 30.000 ευρω. Αν κάνουμε λάθος, δεχόμαστε τον ακριβή υπολογισμό του Δήμου.

ΣΥΣΤΑΣΗ 3 ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΉ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΉς ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ (ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ) που θα υπολογιστεί από τον φορέα στο 100% του επιδόματος ευθύνης το οποίο καταβλήθηκε εσφαλμένα στις υπεύθυνες παιδικών σταθμών. Δηλαδή πρόστιμο 30000 ευρω περίπου, λόγω μεμονωμένης παρατυπίας των οργάνων του φορέα. Προθεσμία συμμόρφωσης 4 μήνες.

Η νέα διοίκηση έδωσε επιδόματα ευθύνης σε υπαλλήλους χωρίς όμως να προβλέψει πρώτα αντίστοιχες θέσεις στον Οργανισμό !!!! Η ρουσφετολογική και αι ανεύθυνη πολιτική της βάζει αδίκως σε περιπέτεια τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλή τη πίστη έλαβαν τα παραπάνω επιδόματα και ασκούσαν πράγματι σωστά και με ανάθεση τα καθήκοντα υπευθύνων, καλούνται αδίκως (λόγω μεμονωμένης παρατυπίας των οργάνων του φορέα, δηλαδή της κακοδιοίκησης που υπάρχει στον Οργανισμό), να πληρώσουν τα σπασμένα και να επιστρέψουν τα επιδόματα που έλαβαν. Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξε ήδη προφορική ενημέρωσή τους για επώδυνη περικοπή του 10% των μηνιαίων αποδοχών μέχρι να καλυφθεί το ποσό των επιδομάτων εκάστου.

Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά η υπόθεση παραμένει θαμμένη στο συρτάρι.

Τα μέλη τόσο του ΔΣ του νομικού προσώπου, όσο και του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για τα πορίσματα ελέγχου στον Οργανισμό. Καμία ενημέρωση των ανωτέρων αυτών οργάνων διοίκησης δεν έγινε και όλα παραμένουν στο σκοτάδι.

Το ζητούμενο σήμερα από την ελληνική κοινωνία που πληρώνει τα σπασμένα των πολιτικών είναι η διαφάνεια και η σωστή διαχείρηση σε όλα τα επίπεδα. Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος.

Εμείς από την πλευρά μας ως ΜΜΕ κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη διαύγεια. Ρίχνουμε φως για να δουν οι πολίτες πως διοικούν κάποιοι στο μέγαρο Μαντζαγριωτάκη. Ένας τρόπος διοίκησης που περιλαμβάνει παράνομες και αδιαφανείς ενέργειες.

Το ερώτημά μας είναι πως αντιμετωπίζει η δημοκρατία τέτοια φαινόμενα κακοδιοίκησης των οργάνων της. Το να πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι και οι δημότες τα σπασμένα δε μπορεί να συνεχιστεί.

Πηγή:kallitheapress.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •