Δυσαρέσκεια κ. Στ. Καλαφάτη για τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Νέα Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του υπογράμμισε την πρόθεσή του, «να κρατήσουμε ψηλά και ως παράταξη και προσωπικά ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής Θεσσαλονίκης, το πολύ σοβαρό πολιτικό ατόπημα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα», μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 και την εκπομπή «Θέσεις και Απόψεις» με το δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη», ο Σταύρος Καλαφάτης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας να προβαίνει, για δεύτερη φορά, σε τέτοιο πολιτικό ατόπημα -και μάλιστα να μη ζητά καν συγνώμη. Κι αυτό να γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις υπό τον Μάθιου Νίμιτς. Αυτό το θέμα θα κρατηθεί ψηλά, δε θα τελειώσει εδώ».

Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι στην περίπτωση που ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, δεν απαντήσει στην ερώτηση που, ήδη, έχει καταθέσει στη Βουλή, για να διαπιστωθεί «εάν υπάρχουν συνεννοήσεις μεταξύ του υπουργού με έναν αξιωματούχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, προφανώς, δεν περιορίζεται στη διπλωματία των πόλεων, αλλά προβαίνει και σε λεκτικές -και δεν ξέρω τι άλλο- πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τα όριά του», θα κλιμακώσει την θεσμική του αντίδραση: «Αν δεν απαντήσει, θα ανεβάσω τον βαθμό κοινοβουλευτικού ελέγχου. Θα υποβάλω Επίκαιρη Ερώτηση για να έρθει ο ίδιος ο υπουργός στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε «προσπάθειες αποπροσανατολισμού, από πλευράς του Δημάρχου» την απόφασή του να εφαρμόσει το νόμο στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων μετά από επτάμισι χρόνια αν και ήταν προεκλογική του υπόσχεσή το… 2010, τόνισε ότι βλέπει «σημάδια εγκατάλειψης» από πλευράς Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας την αίσθησή του ότι «τα επόμενα δύο χρόνια θα ‘ναι μια αγγαρεία για τον δήμαρχο» .

Πηγή:thestival.gr

  •  
    5
    Shares
  •  
  •  
  • 5
  •