Επενδύσεις €22,8 δισ. από την Volkswagen

Η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα, ότι θα επενδύσει €22,8 δισ. στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της από το 2018 έως το 2022.
Ο κύριος στόχος των επενδύσεων, οι οποίοι αποτελούν μέρος της στρατηγικής Transform 2025+ της εταιρείας, θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής, η συνέχιση της παραγωγής μοντέλων και οι περαιτέρω προσπάθειες για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Γερμανία θα έχει το κύριο μέρος της επένδυσης, με €14 δισ., ανέφερε η εταιρεία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, περίπου €1 δισ. ευρώ θα επενδυθεί για τη μετατροπή του εργοστασίου του Zwickau σε εγκατάσταση αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων.
Το Volkswagen I.D., το πρώτο όχημα νέας γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 με παραγωγή να φθάνει τα 100.000 περίπου οχήματα.
Η εταιρεία δήλωσε ότι η νέα γενιά των οχημάτων θα ξεκινήσει περίπου ταυτόχρονα σε Ευρώπη, Κίνα και Η.Π.Α.

Η παραγωγή του Volkswagen Golf και του Passat στο Zwickau θα μετεγκατασταθεί στο Wolfsburg και Emden, όπου οι επενδύσεις θα ανέλθουν σε €2,9 δισ. και €1,1 δισ. αντίστοιχα.

Οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα €750 εκατ. στο Brunswick, περίπου €1,5 δισ. στο Κασέλ και περισσότερα από €800 εκατ. στο Emden, ανέφερε η Volkswagen.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •