Γιατί το new-economy.gr

Σε μια παγκόσμια οικονομία η οποία μεταβάλλεται ραγδαία μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι παραδοσιακές μέθοδοι δείχνουν να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Όταν οικονομίες κι εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά οι διεθνής αγορές τις «κλείνουν» επιδεικτικά το μάτι, εύλογα αναρωτιόμαστε όλοι μας το τι πραγματικά συμβαίνει. Είναι γεγονός ότι στην χώρα μας το ποσοστό επενδυτικού αναλφαβητισμού είναι μεγάλο, και σε αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος τόσο το χρηματιστηριακό Βατερλό του 1999, αλλά κι η οκταετής κρίση που συνεχίζει να πλήττει την ελληνική οικονομία.

Το new-economy.gr έρχεται να δώσει (στο μέτρο του δυνατού φυσικά) ρεαλιστικές απαντήσεις σε θέματα που αφορούν την μακροοικονομία, αλλά και τις επενδύσεις. Πολλές φορές η είδηση και μόνο δεν φθάνει ώστε να αντιληφθούμε για παράδειγμα, την πορεία μιας οικονομίας ή μιας χρηματιστηριακής αγοράς, άλλες φορές πάλι η ίδια η είδηση δεν αποτελεί την αιτία.

Η εν λόγο προσπάθεια γίνεται από δύο ανθρώπους με πολυετή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό χώρο, και οι οποίοι μέσα από αυτήν, αλλά και την «ψυχρή» ματιά που απαιτείται, θα προσπαθήσουν να εστιάσουν στα πραγματικά αίτια των όσων συμβαίνουν γύρω μας. Γνωρίζω ότι αρκετές φορές κάποιοι από εσάς θα μας λοιδορήσουν, άλλες πάλι θα μας επαινέσουν. Προσωπικά δεν με ενοχλεί, και δεν με ενοχλεί, για τον απλούστατο λόγο: τόσο στην οικονομία όσο και στις αγορές αυτό που μετράει είναι η αντικειμενικότητα κι όχι η υποκειμενικότητα, με την οποία μάλιστα έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να βλέπουμε τα πράγματα στην χώρα μας.

Παρόλο που το ταξίδι των αγορών είναι ένας μοναχικός δρόμος, ευελπιστώ πως αυτήν την φορά δεν θα είμαι μόνος, θα έχω συνταξιδιώτες όλους εσάς! Κι εάν τελικά δεν καταφέρουμε να βρούμε την οικονομική και επενδυτική μας Ιθάκη, τότε ας κρατήσουμε την γοητεία του ταξιδιού……….

  •  
    13
    Shares
  •  
  •  
  • 13
  •