Πώς ο Ράμα κλέβει τη «Ριβιέρα» της Χειμάρρας από τους Έλληνες

Ο Αλβανός πρωθυπουργός στοχεύει στον πλήρη αφελληνισμό της περιοχης
Με αυθαίρετες κατεδαφίσεις απαλλοτριώνονται περιουσίες ομογενών με πρόσχημα την ανάπλαση της περιοχής και την ανοικοδόμηση «τουριστικών χωριών» σε αγαστή συνεργασία με καρτέλ μεγαλοεργολάβων
Η Ομογένεια στην Αλβανία περνάει δύσκολες ώρες. Παράνομη αφαίρεση τίτλων ιδιοκτησίας, κατεδαφίσεις ακινήτων και λεηλασία περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας συνθέτουν το τρίπτυχο των μεθοδεύσεων του Αλβανού πρωθυπουργού. Στόχος του Εντι Ράμα είναι ο αφελληνισμός της περιοχής της «Αλβανικής Ριβιέρας» και η αποψίλωση από εκεί της δυναμικής μειονότητας που με την ψήφο της εκλέγει Ελληνα βουλευτή στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Στριμωγμένος από το τεράστιο σκάνδαλο διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, στενός συνεργάτης του Ράμα, ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την αλβανική κοινή γνώμη πουλώντας άρρωστο εθνικισμό κατά των Ελλήνων της Χειμάρρας. Οι πρόσφατες νέες κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών αποτελούν συνέχεια ενός μεθοδικού σχεδίου που στοχεύει στην εκδίωξη του ελληνικού πληθυσμού από τις πατρογονικές του εστίες και στη λεηλασία των περιουσιών του από μεγαλοεργολάβους φίλους του, ενίοτε και εμπόρους ναρκωτικών.
Το «ΘΕΜΑ» βρέθηκε στη Χειμάρρα και κατέγραψε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τιράνων κατά της εκεί Ομογένειας, οι οποίες καταπατούν κάθε έννοια δικαίου. Τα Τίρανα θεωρούν την περιοχή «προβληματικό φιλέτο» λόγω του ελληνικού πληθυσμού. Αυτό που δεν πέτυχαν προπολεμικά ο μονάρχης Αχμέτ Ζόγου, στη συνέχεια ο κομμουνιστής δικτάτορας Ενβέρ Χότζα και ο διάδοχός του Ραμίζ Αλία έως το 1991 -οπότε και κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς-, επιχειρεί να το πράξει σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Με τις πλάτες του νεοσουλτάνου Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, ο Ράμα φαντασιώνεται τον εαυτό του ως νέο Σκεντέρμπεη (εθνικό ήρωα των Αλβανών) που υποτίθεται θα λύσει οριστικά το πολιτικό-εθνικό ζήτημα της Χειμάρρας. Ηδη από το βήμα της αλβανικής Βουλής έχει δηλώσει προκλητικά ότι «η Χειμάρρα είναι ένα πρόβλημα για την Αλβανία, που με την καινούρια διοικητική διαίρεση θα το λύσω μια για πάντα».
Η πόλη της Χειμάρρας
Διακρίνονται (σκιαγραφημένες) οι περιοχές με τα σπίτια Ελλήνων ομογενών που κατεδαφίζονται με απόφαση της κυβέρνησης Ράμα. Το περιβόητο master plan στοχοποιεί 70 ακίνητα που ανήκουν (τυχαία;) σε Ελληνες της Χειμάρρας

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

  •  
  •  
  •  
  •  
  •