Και επίσημα υποψήφιος για το ΕΒΕΧ ο Ροκάκης

Τη φημολογία των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσε η σημερινή ανακοίνωση του Ανώνη Ροκάκη, μέσω της οποίας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ηγηθεί του συνδυασμού «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» στις εκλογές του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, στη θέση του κ. Παπαβασιλείου.

Αναλυτικά στην επιστολή του προς τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και την κοινωνία, ο Αντώνης Ροκάκης αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και συντοπίτες
Με αρκετούς από εσάς γνωριζόμαστε καλά εδώ και χρόνια. Με άλλους πάλι όχι, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συνεργαστούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία του τόπου μας.

Πήρα την απόφαση να ηγηθώ του συνδυασμού «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» έπειτα από ώριμη σκέψη. Το πάθος για τον τόπο μας και η επιθυμία μου να συνδράμω στην ανάπτυξή του, ήταν καθοριστικά στο να πάρω αυτή την απόφαση.

Οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στον επαγγελματικό μου βίο, με κάνουν να νιώθω σίγουρος για την απόφασή μου, να πατώ στα πόδια μου όταν μιλώ με συνάδελφους επιχειρηματίες, να μην λαϊκίζω όταν μοιράζομαι το όραμά μου για τα Χανιά, να σας κοιτώ στα μάτια και όχι να κρύβομαι πίσω από ψευτοδικαιολογίες.

Στην αντίληψή μου, το Επιμελητήριο αποτελεί εκείνο το ζωντανό κύτταρο που οφείλει να προστατεύει τους επιχειρηματίες από τη λαίλαπα του λουκέτου, να τους δίνει δρόμους ανάπτυξης, να ανοίγει μονοπάτια προς την εξωστρέφεια και το εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών. Και αυτό δεν αποτελεί μια έκθεση ιδεών, αλλά βασική συνθήκη εργασίας. Καμία άλλη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Τα «εργαλεία» που διαθέτουμε πλέον ως κοινωνία είναι πολλά. Επιτέλους, οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Με συγκεκριμένο σχέδιο, ξεκάθαρη στόχευση και επίγνωση του τι θέλουμε να πετύχουμε, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά για τον τόπο μας. Αλλά πάνω απ’ όλα ξεκαθαρίζω ότι ΘΕΛΟΥΜΕ. Και σε αυτό δεν χωράει ούτε αμφιβολία, ούτε αναβολή.

Συνάδελφοι,

Νιώθω την υποχρέωση να σας πως κι άλλα δύο πράγματα, χωρίς να θέλω να σας κουράσω άλλο.

Δεν θεωρώ τις εκλογές του επιμελητηρίου ως μια «μάχη» αυτοσκοπού. Αντιθέτως, θεωρώ ότι η πραγματική «μάχη» δίνεται καθημερινά από όλους μας και εσείς καταλαβαίνεται ακριβώς τι εννοώ. Η άλλη μάχη που θα κληθούμε να δώσουμε όλοι μαζί, θα είναι την επόμενη μέρα των εκλογών. Η 14η Δεκεμβρίου, οφείλει να μας βρει Ενωμένους, δυνατούς σαν μια «γροθιά», προσηλωμένους στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να κάνουμε τα Χανιά Κέντρο Επιχειρηματικότητας.

Τέλος, δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά και πλούσια λόγια. Θέλω πράξεις, και αποτελέσματα. Δεν με ενδιαφέρει η υποσχεολογία, δεν μου λέει τίποτα το «φιλικό χτύπημα στην πλάτη», δεν με ενδιαφέρει ως πρόεδρος του επιμελητηρίου -αν και εφόσον με επιλέξετε- απλώς να κάτσω σε μια «καρέκλα». Θέλω να προσφέρω, να ανανεώσω τις χανιώτικες δυνάμεις, να δώσω νέο αέρα στη χανιώτικη επιχειρηματικότητα.

Γι’ αυτό λοιπόν, με όσους έχουν όρεξη για δουλειά, θα δουλέψω.

Με όσους έχουν ιδέες και όραμα για τον τόπο μας, θα συνεργαστώ.

Με όσους θέλουν να συνδράμουν με τις όποιες δυνάμεις τους στην εξέλιξη και την πρόοδο της οικονομίας μας, θα συμπορευτώ.

Προχωράμε ΜΠΡΟΣΤΑ, Ενωμένοι, Δυνατοί! Αλλάζουμε σελίδα και γράφουμε Εμείς την ιστορία της επιχειρηματικότητας του τόπου μας!»

Πηγή:haniotikanea.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •